Benetússer continua lluitant contra la bretxa digital

Guardar

Taller Habilidades Informaticas Benetússer
Taller Habilidades Informaticas Benetússer

L'Ajuntament de Benetússer, a través de les seues àrees de Serveis Socials i d'Educació, ha posat en marxa un taller d'informàtica bàsica destinat a les famílies de la localitat que manquen de coneixements tecnològics fonamentals. Es tracta d'una iniciativa emmarcada en el Pla de Recuperació Econòmic i Social Municipal que té com a objectiu fer un pas més en la lluita contra la bretxa digital, oferint eines que permeten el desenvolupament d'aquelles habilitats informàtiques necessàries tant en la vida quotidiana com en l'activitat escolar dels xiquets i xiquetes de cada casa. D'aquesta manera, mitjançant aquests tallers s'ensenyen accions com ara enviar un email, compartir documents, descarregar arxius o nocions bàsiques sobre els elements que componen un ordinador i els seus auxiliars. "Durant el confinament vam ser conscients de la necessitat de fer un pas més en la formació de les famílies per a garantir que l'accés a les noves tecnologies siga una possibilitat a l'abast de tots els nostres veïns i veïnes", assenyala la regidora de Serveis Socials, Carmen Elvira Albors Gil.

Així, mitjançant l'aprenentatge d'aquests conceptes bàsics, les famílies fan un primer pas per a donar resposta a les demandes escolars de deures o en el desenvolupament del dia a dia de l'alumnat, fomentant la igualtat d'accés a l'educació. El primer taller, dut a terme aquest matí amb la col·laboració de dues empreses de Benetússer, Sabó Shop Consumibles i en PC-Modding, ha comptat amb la participació de cinc mares d'alumnes del municipi.

Aquesta iniciativa dirigida a les famílies complementa l'esforç dut a terme per part de l'ajuntament a l'hora de superar la bretxa digital de l'alumnat dels diferents centres educatius del municipi. En aquest sentit, a partir del mes de març de 2020, el Departament d'Educació va facilitar l'accés a la formació de més de 60 xiquets i xiquetes fent-los arribar el material didàctic proporcionat pels centres escolars. Més tard, el gener de 2021, el consistori va adquirir 88 tauletes per a repartir en els diversos centres i permetre així que l'alumnat sense accés a la tecnologia en les seues llars compte amb dispositius al seu abast per a aprendre a desenvolupar-se en entorns telemàtics.

Destacats