Benetússer condiciona les instal·lacions del Villar Palasi per a donar principi al programa Edificant

Guardar

Villar_Palasi1
Villar_Palasi1

L'Ajuntament de Benetússer ultima la fase de condicionament de les instal·lacions del Villar Palasi, una actuació que té com a objectiu donar inici al més prompte possible al programa Edificant promogut per la Generalitat Valenciana i la Conselleria d'Educació per a millorar els centres escolars del municipi. Per això, s'està procedint al canvi dels finestrals i dels calefactors de les diferents aules, així com al pintat i neteja exhaustiva dels diversos espais de l'edifici. Aquesta posada a punt de l'antic col·legi de la localitat permetrà que les instal·lacions acullen, de manera escalonada, a l'alumnat procedent d'aquells centres educatius de primària que requereixen treballs d'adequació, permetent el desenvolupament de les classes en un entorn que garantisca l'acomodament d'estudiants i professorat.

El consistori va aconseguir la desafectació del centre Villar Palasi per part de la Direcció Territorial d'Educació, Investigació, Cultura i Esports de la Generalitat Valenciana l'any 2016, amb la condició de poder utilitzar-ho per a donar solució a les necessitats dels educatius de la localitat. D'aquesta manera, "des de l'ajuntament estem treballant perquè el programa Edificant siga una realitat i ens permeta donar resposta a les demandes dels centres educatius, complint els nostres compromisos amb la Generalitat i cedint l'espai per a l'acomodament dels nostres xiquets i xiquetes mentre duren les obres en els seus centres educatius', afig la regidora d'Educació, Ana Martín Valero.

Centre d'Informació Juvenil, una reivindicació històrica

Amb la posada en marxa del programa Edificant, el CIJ de Benetússer haurà d'abandonar pròximament l'edifici Villar Palasi per a instal·lar-se un nou espai concorde a les demandes i necessitats de la ciutadania. Es tracta d'un servei municipal en permanent creixement que, fins al moment, no ha comptat amb un entorn adequat en el qual desenvolupar activitats formatives i d'entreteniment amb les quals convertir-se en referent dels i les joves del municipi. Per a donar resposta a aquesta reivindicació històrica, el consistori planeja establir en l'edifici arrendat en l'avinguda Camí Nou un espai modernitzat i atractiu destinat a les noves generacions benetussines.
Destacats