Benetússer celebra la seua Setmana Santa amb una completa programació en línia

Guardar

Un dels actes de la Setmana Santa de Benetússer en una edició d'un any anterior
Un dels actes de la Setmana Santa de Benetússer en una edició d'un any anterior

Benetússer es prepara per a viure una Setmana Santa atípica sense les processons i representacions teatrals que l'han feta mereixedora de ser reconeguda com a Festa d'Interés Turístic Provincial des de l'any 2010. Malgrat aquesta situació, l'ajuntament i la Junta de Setmana Santa de la localitat han decidit reinventar-se per a viure la festivitat amb la màxima esperança i agermanament possible. Per això, s'ha treballat una completa programació audiovisual que podrà seguir-se a través dels comptes de Facebook de totes dues entitats amb l'objectiu d'arribar al màxim nombre de ciutadans possible i donar veu als protagonistes de la festa. "Sense cap dubte, la Setmana Santa de Benetússer és una de les celebracions més esperades i que creguen major expectació entre veïns i visitants, la qual cosa ens porta a tractar de mantenir viu el seu esperit recordant els nostres grans moments i projectant esperança per al futur de la nostra festa", afig l'alcaldessa del municipi, Eva Sanz.

La programació donarà principi aquest dissabte 27 de març a les 19 hores amb l'emissió del Pregó de Setmana Santa, un acte que en aquesta ocasió ha comptat amb la saguntina Mª Ángeles García Escrig com a pregonera, així com amb l'assistència de l'alcaldessa de la localitat i presidenta de la Junta Central de Setmana Santa, Eva Sanz, i membres de la corporació municipal, així com amb representants de les diverses confraries i membres de la directiva de la JCSS. Enguany, l'acte es va dur a terme a 'porta tancada' per a evitar aglomeracions a causa de l'actual situació sanitària, limitant l'aforament a una representació essencial dels participants de la festivitat.

Durant el seu discurs, Mª Ángeles García, va enviar un missatge d'esperança a tots els confrares i va destacar la importància de continuar vivint la Setmana Santa, tant de manera pública com en la intimitat, "per a fer-se eco del missatge d'amor, misericòrdia i perdó de Jesucrist". L'acte també va comptar amb la presència d'Irene Cañada Benlloch, guanyadora del concurs 'Cartell de Setmana Santa 2020/21' per una obra que representa dues mans esteses, una d'elles marcada per una perforació sagnant causada per un clau, que suggereixen unió i que estan situades sobre una creu morada.

Del 27 de març al 4 d'abril està programada l'emissió de vídeos especials que recolliran les paraules de representants de les huit confraries de Benetússer i de l'Agrupació Cultural La Pasión, així com diverses estampes sacres per a recordar els esdeveniments passats i que tants èxits van generar gràcies a la passió i lliurament dels actors i actrius que conformen les diferents escenes repartides per tota la localitat.

La programació completa d'actes pot consultar-se a la web municipal a través del següent enllaç: https://bit.ly/2pltmah

Destacats