Benetússer celebra el seu tradicional festival de paelles

Guardar

Festival - paellas -Benetússer- 2019
Festival - paellas -Benetússer- 2019

Benetússer va celebrar ahir el seu tradicional festival de paelles en la plaça de la Xapa amb la participació de prop de dos mil veïns i veïnes. L'acte forma part de la programació d'actes oficial amb motiu de la festivitat del Dia de la Comunitat Valenciana que va començar dissabte passat i que conclourà hui.

Des de les 19.30h prop de dos mil veïns i veïnes representant a les desenes d'associacions i col·lectius del municipi van cuinar les seues paelles en una jornada de "germanor" que va finalitzar amb l'actuació de l'orquestra "Empopados" que va protagonitzar la fi de festa. Abans, en la mateixa plaça de la Xapa va tindre lloc la trobada musical entre l'Escola de Tabal i Dolçaina Tuzer i el grup "Al Aire" que van oferir un repertori típicament valencià.

La programació oficial va començar dissabte passat amb l'actuació de teatre de carrer de la companyia valenciana Maduixa Teatre que va posar en escena "Mulïer", un espectacle amb el qual han realitzat una gira mundial amb un gran acolliment per part del públic i de la crítica. El dissabte també es va celebrar l'intercanvi de bandes de música entre la Unió Musical de Benetússer i l'Artesana de Catarroja. Finalment, el diumenge va tindre lloc una cercavila festiva juntament amb la Colla de Gegants i Cabuts de Benetússer en el qual es van repartir "piuletes i tronadors", el dolç típic valencià que es regala per a celebrar Sant Donís.

El calendari d'actes es tanca hui amb una exhibició de frontenis en el poliesportiu i amb l'acte institucional de lliurament de les medalles de plata del municipi que enguany rebran la jugadora de València Basket campiona d'Europa amb la selecció espanyola María Pina, l'empresària Teresa Pérez Giménez, la pastisseria Toen i l'Associació Espanyola Contra el Càncer.

Destacats