Benetússer aposta per un nadal segur i solidari

El consistori augmenta la il·luminació de carrers i places i convida als veïns a decorar els seus balcons per a viure unes festes dedicades a fomentar la il·lusió dels més xicotets de la casa

Guardar

nadal-benetusser_xl
nadal-benetusser_xl

L'Ajuntament de Benetússer presenta una programació nadalenca amb la qual es pretén evitar aglomeracions i situacions de risc en el context sanitari derivat de la Covid-19. En aquest sentit, "hem volgut buscar maneres d'il·lusionar a la ciutadania, així com de fer costat als nostres comerciants respectant al màxim les recomanacions de les autoritats sanitàries", ha assenyalat l'alcaldessa de Benetússer, Eva Sanz. D'aquesta manera, el consistori aposta per un Nadal segur a través d'una organització d'actes en els quals es busca celebrar les tradicions d'una manera diferent i participativa.

En aquest sentit, el passat 7 de desembre, la localitat va donar la benvinguda de les festes amb l'encesa de les llums nadalenques de places i carrers, una il·luminació que enguany s'ha vist incrementada per a arribar a tots els racons i impulsar l'esperit nadalenc de xicotets i majors. A més, amb l'objectiu de fomentar la participació de la ciutadania, es va convidar als veïns i veïnes del municipi a decorar i il·luminar els seus balcons per a recrear així l'esperit de comunitat que va jugar un paper fonamental durant el confinament.

D'altra banda, aquest Nadal es vol valorar la importància de la solidaritat amb la celebració d'un mercat d'ONG's que, dissabte que ve 19 de desembre, es muntarà en la plaça de l'Ajuntament. L'esdeveniment acollirà els llocs de Càritas, Creu Roja, AECC de Benetússer, Karma Felí i La Gata, associacions que compten amb gran suport ciutadà i que juguen un paper molt important en el dia a dia del municipi.

També els i les joves tindran un paper important a través del concurs de fotografia 'Covid-19, joventut responsable', una iniciativa del CIJ de Benetússer amb la qual es vol visibilitzar una cara no estereotipada de la joventut durant la crisi sanitària. Els participants, de 14 a 30 anys, hauran de pujar a Instagram imatges diferents que aporten una perspectiva enriquidora de com viu aquesta generació les conseqüències de la pandèmia en el seu entorn. El concurs constarà de tres premis, un primer en el qual el guanyador o guanyadora obtindrà una càmera fotogràfica esportiva i dos segons premiats amb material esportiu.

Però si les festes nadalenques de Benetússer tenen uns protagonistes, aquests són sense cap dubte, els seus xiquets i xiquetes i és a ells als quals es reserven els esdeveniments més especials de la programació. D'aquesta forma, el dimarts 22 de desembre, la localitat rebrà l'esperada visita de Papà Noel, el qual realitzarà un recorregut per tots els carrers del municipi per a saludar als més xicotets i xicotetes de la casa. Per a dur a terme aquesta activitat "demanem la col·laboració de mares i pares perquè els xiquets esperen a Papà Noel als balcons, amenitzant la vesprada amb música i il·luminacions, per a així evitar les aglomeracions i els possibles contagis", ha indicat el regidor de Festes, Denis Madrid.

De la mateixa manera, la vesprada del 5 de gener, Melcior, Gaspar i Baltasar recorreran els carrers del municipi perquè tots els xiquets i xiquetes puguen veure'ls i saludar-los des dels balcons abans de dur a terme el repartiment de regals en totes les cases de Benetússer durant la nit més màgica de l'any.

Campanya 'Ací porte Benetussér. Jo compre al nostre comerç'

A més de fomentar l'ambient nadalenc, el consistori vol bolcar-se en el seu comerç local a través d'una intensa campanya per a incentivar les compres en els negocis del municipi. Amb aquest objectiu, s'han sortejat entre la ciutadania 70 premis que van des dels 300 als 50 euros per a gastar durant les pròximes setmanes, estimulant i facilitant la injecció econòmica a través de l'adquisició de productes i serveis del xicotet comerç local. D'altra banda, també es repartiran acolorides bosses de roba amb el lema 'Ací port Benetússer. Jo compre al nostre comerç', una iniciativa amb la qual es vol valorar les botigues i negocis del municipi, al mateix que s'aposta per la reducció de plàstics en el sector comercial.
Destacats