Benetússer activa el seu Punt Violeta Virtual

Guardar

Punto Violeta
Punto Violeta

L'Ajuntament de Benetússer, a través de la seua regidoria d'Igualtat, continua treballant per a oferir a la ciutadania recursos formatius i tecnològics per a erradicar la violència de gènere dels carrers de la localitat. Amb aquest ferm objectiu i amb motiu del 25N, el consistori posa en marxa el seu Punt Violeta Virtual, una eina integrada en l'APP municipal que actua com a botó d'alarma davant situacions d'inseguretat i que serveix com a altaveu per a activar tots els protocols de protecció a les víctimes. D'aquesta manera, la ciutadania podrà comptar amb un recurs senzill d'utilitzar, sempre a mà, per a sentir-se més segura davant qualsevol situació del seu dia a dia.

"La tecnologia és la nostra aliada per a actuar de manera immediata davant situacions de violència i poder oferir un entorn segur per a totes les dones", ha destacat la regidora d'Igualtat, Ana Martín Valero, que afig que "aquesta eina no substitueix a les telefonades de denúncia al 016, o a la Guàrdia Civil o la Policia, és un recurs més de prevenció".

A través d'una senzilla interfície, els usuaris i usuàries poden denunciar situacions d'inseguretat o senyalitzar entorns desfavorables enviant un avís automàtic a la Policia Local i als serveis municipals de l'ajuntament, els quals podran identificar-los i situar-los per a poder corregir aquestes situacions. D'aquesta manera, les persones que facen ús del Punt Violeta Virtual podran participar de manera activa en la lluita contra la violència de gènere indicant, per exemple, si hi ha rutes perilloses per falta d'il·luminació i adjuntar fotos que servisquen com a referent a l'hora d'avaluar la incidència.

"En el nostre municipi sempre és 25N, mai ens oblidem de les víctimes, i amb aquest objectiu treballem per a garantir la seua seguretat i per a expulsar la violència masclista del nostre present i del nostre futur", ha assenyalat l'alcaldessa de Benetússer, Eva Sanz Portero.

Aquesta eina, que serà presentada demà, 25 de novembre, a les 12 hores a la sala de plens de l'ajuntament, se suma a totes les iniciatives que el municipi ha posat en marxa per a erradicar la violència de gènere i que li han fet mereixedor del Premi Urbanisme, Mobilitat, Paisatge, Habitatge i Arquitectura amb Perspectiva de Gènere atorgat per la Generalitat Valenciana l'any 2020.

Destacats