Arranca la XIV Mostra de Teatre Amateur de Benetússer

Guardar

Representació teatral
Representació teatral

Dissabte que ve 23 d'octubre a les 19 hores, el Centre Cultural  Molí acollirà la inauguració de la XIV Mostra de Teatre Amateur de Benetússer, una cita ineludible per als amants de l'art escènic de la província valenciana. Gràcies a la millora de la situació sanitària, l'espai cultural acollirà sense límit d'aforament una programació d'actes prevista fins al 2 de gener, en la qual es representaran obres teatrals de diversos gèneres tant en valencià com en castellà. "El nostre teatre amateur torna amb més força que mai amb propostes molt treballades per les diferents companyies que posen tota la seua passió a superar-se cada any i oferir al públic representacions sorprenents i de gran qualitat", informa el regidor de Cultura de Benetússer, Juan Alarcón.

Les representacions participants en la Mostra, organitzada pel Grup de Teatre «Els Escalons», amb la col·laboració de l'Ajuntament de Benetússer i la Federació de Teatre Amateur de la Comunitat Valenciana, optaran a diversos premis atorgats per un jurat a la millor direcció, escenografia, actriu i actor principal i de repartiment, destacant, molt especialment, la concessió del premi a la millor obra dotat amb 1.000 euros atorgats per l'Ajuntament de Benetússer. Les i els espectadors, per part seua, també participaran com a crítics de les representacions mitjançant l'elecció del Premi del Públic que, com la resta, es revelaran en l'acte de clausura que tindrà lloc el 5 de desembre.

A més, l'organització del projecte compta, un any més, amb la programació d'obres destinades al públic infantil amb l'objectiu de motivar a les noves generacions tant en el gaudi de les representacions com en la participació en les mateixes a través del treball actoral.

Una programació que combina comèdia i drama

D'aquesta manera, la Mostra donarà principi el dissabte 23 d'octubre a les 19 hores amb Miss Ceuta de Roberto García, una comèdia de la companyia valenciana Fil per Randa Teatre que conta la història de dos pluriocupats del segle XXI que anhelen canviar de vida i aconseguir el paradís. El 30 d'octubre serà el torn del drama Pere i el capità amb text de Mario Benedetti i interpretat per la companyia Zorongo Teatre de Bétera i representarà el diàleg entre víctima i botxí en una sala d'interrogatoris.

El 6 de novembre el CC El Molí acollirà la interpretació de Cantando bajo las balas d'Antonio Álamo, un cabaret militar de la mort interpretat per la companyia Stres de Quatre d'Albalat dels Sorells. El 13 de novembre protagonitzarà la jornada Don Quijote en los infiernos de Carlos Maciá, una comèdia dramàtica escenificada per Atrote Teatre d'Elx que contarà les peripècies d'un ancià malalt que es cree el famós cavaller quixotesc. La Mostra d'adults clausurarà el 5 de desembre de la mà de Defensa de Dama d'Isabel Carmona i Joaquín Hinojosa i interpretada pel grup de teatre local de Benetússer 'Els Escalons'.

Per part seua, el teatre infantil pujarà a l'escenari el 26 de desembre amb El mago de Oz de la companyia valenciana La Manta al Coll de Teatre i el 2 de gener amb Peter Pan de Taules Teatre.

Les entrades poden adquirir-se per 3 € en la taquilla del CC El Molí i a través de la web https://www.reservaentradas.com/cine/valencia/centreculturalbenetusserelmoli

Arxivat a:

Destacats