La Policia Local d'Alfafar aposta per la conscienciació com a eina de millora en la població

Una policia preventiva, assistencial i proactiva que millora la qualitat de vida dels i les alfafarenyes cerca la conscienciació, una de les eines clau per a aconseguir que la població actue en qualsevol materia

Guardar

Policía Local Alfafar
Policía Local Alfafar

La Policia Local d'Alfafar ha presentat al municipi el seu model de treball i la memòria de l'any 2016. Este esdeveniment s'ha retransmés en directe perquè qualsevol veí o veïna poguera veure-ho amb qualsevol connexió a internet.

En este esdeveniment han participat Juan Ramón Adsuara, Alcalde d'Alfafar, Santiago Valcárcel, Intendent- Principal i Antonio Oliver, Inspector. Adsuara ha expressat el seu agraïment a tot l'equip de professionals que dia rere dia treballen per aconseguir un Alfafar millor, basat en la conscienciació de la joventut i la prevenció per part de tota la població.

Valcárcel, com a cap del servei, ha explicat que "les i els agents que conformen l'equip de la Policia Local, duen a terme un model de proximitat amb els veïns i veïnes, podent així ajudar i garantir la seua seguretat". Es tracta d'un model que porten desenvolupant des de fa alguns anys que té unes particularitats que ho fan diferent del model que s'ha usat en altres municipis, ja que els agents d'Alfafar s'adapten als recursos dels quals disposen.

Un dels aspectes a destacar és la prevenció, basat en les xarrades que s'imparteixen als diferents grups de la societat d'Alfafar, menors, joves, comerciants, majors, etc. La plantilla té una àmplia formació que fa que puguen desenvolupar diferents funcions en matèria de prevenció.

L'assistència humanitària també juga un paper important, hi ha una gran inversió en este àmbit, perquè gràcies a este servei el cos de Policia aconsegueix salvar vides, tant és així que des de fa tres anys tots els cotxes patrulla disposen de desfibril·ladors per a poder actuar en cas d'urgència.

Un altre aspecte a destacar, és la gran labor que realitza amb les víctimes de violència de gènere. Gràcies al programa VIOGEN, del que formen part des de novembre del passat any, les i els agents d'Alfafar fan un pas més sent les i els encarregats de fer el seguiment a les víctimes, donant-los suport i suport quan ho necessiten, a més d'un seguiment constant per a saber en quina situació es troben.

La Policia Local d'Alfafar també aposta per la conscienciació des de qualsevol àmbit, per això volen traslladar a la població la importància de complir la normativa vigent amb l'objectiu de crear respecte entre veïns i veïnes. En esta línia, es treballa per la conscienciació dels animals, mitjançant xarrades on es vol conscienciar als veïns i veïnes que tenen mascota de la importància que té respectar a la resta de la ciutadania.

A més, el passat any, l'Ajuntament d'Alfafar va dotar a la Policia Local del municipi de jupetins antibales seguint les indicacions que fa uns mesos feia la Generalitat, aconsellant a les diferents patrulles locals que afegiren al seu vestuari els jupetins com una peça important d'este.

Alfafar se suma d'esta manera a altres localitats que ja han dotat a les seues plantilles de jupetins com Paterna, Mislata i Torrent, entre els municipis de major població, al costat de Cullera, Albuixec i Pedralba.

D'altra banda, entre els propòsits per a este nou any, destaquen l'obertura d'una pàgina de Facebook, per a seguir informant la població d'una manera ràpida i directa, fomentant així la comunicació més immediata, i així seguir impulsant la mediació entre la població, per a millorar les relacions entre els veïns i veïnes del municipi. I també crear la figura del Policia-Tutor amb l'objectiu de treballar braç a braç amb els col·legis, evitant l'abandó escolar.

Destacats