Isabel Bonig rep de mà de Juan Ramón Adsuara el premi 2016 de Bones Pràctiques Municipals

Guardar

adsuara_bonig_carren%cc%83o
adsuara_bonig_carren%cc%83o

Juan Ramón Adsuara, Alcalde d'Alfafar ha rebut a Isabel Bonig, Portaveu del Partit Popular en les Corts, a Alfafar per a mostrar-li de prop el Model de gestió, basat en les persones, que porta cinc anys implantant en aquest municipi de l'Horta Sud.

En un primer moment Adsuara ha presentat a Bonig l'informe EDUSI en el Consistori. Un projecte que s'ha presentat a Europa per a aconseguir fons que puguen invertir-se a Alfafar i aconseguir un futur millor per a tots els veïns i veïnes d'Alfafar.

Bonig i Adsuara han visitat les Aules Col·labores en el barri Orba. Un programa de prevenció de l'absentisme escolar i bones pràctiques que ha sigut premiat recentment per la Federació Espanyola de Municipis i Províncies. D'aquesta manera les Aules Col·labora d'Alfafar s'han convertit en un referent educatiu a nivell nacional que corrobora i afirma la bona gestió municipal i l'èxit d'un Model de gestió que pot extrapolar-se a diferents poblacions, conegut com a "Model Alfafar".

Per a Bonig "Les aules tenen una nova forma d'entendre la política social, de caràcter preventiu, d'evitar l'abandó escolar i volen donar una eixida a aquells joves que no troben en el sistema una eixida professional. Per això és tan important unir formació i prevenció amb el món laboral". Si alguna cosa destaca Isabel Bonig de l'Ajuntament d'Alfafar, amb Juan Ramón Adsuara al capdavant, "és posar a les persones en el centre de les polítiques, la qual cosa li ha valgut aquest reconeixement per part de la FEMP".

Juan Ramón Adsuara, ha explicat a la Portaveu en què consisteix aquest Model de gestió que posa a les persones en el centre de totes les polítiques. D'aquesta manera, el Model Alfafar està traspassant fronteres i moltes de les accions que s'estan duent a terme estan sent copiades per altres municipis, com per exemple el Gabinet Jurídic Anti desdonaments que ha permés des del 2012 que cap alfafarense es quede sense habitatge. Un servei oferit per l'Ajuntament d'una forma totalment gratuïta.

Per a Juan Ramón Adsuara, Alcalde d'Alfafar, "tenir el suport de les persones que formen part dels teus ideals és molt important. És un reconeixement públic del bon fer i dels bons resultats que s'estan aconseguint a Alfafar escoltant a tota la població i sabent quins són les seues necessitats. Amb vocació i molt treball i esforç s'aconsegueixen bons resultats que fan que totes les persones que viuen a Alfafar estiguen orgullosos de formar part d'aquesta gran família".

Destacats