El PP d'Alfafar s'uneix a altres ajuntaments per a exigir 20.000 milions d'euros d'Europa.

En una reunió telemàtica, els alcaldes van exposar la necessitat que els fons europeus arriben a les administracions locals

Guardar

gobierno local alfafar
gobierno local alfafar

La rebel·lió dels ajuntaments sembla prendre forma amb representants de diferents colors. Els ajuntaments del Partit Popular, entre els quals es troba el d'Alfafar, han exigit mitjançant una carta al Govern la cessió de 20.000 milions d'euros dels fons europeus que rebrà Espanya a les entitats locals per a la seua gestió. En una reunió amb el sotssecretari Antonio González Terol, i l'alcalde de Saragossa i representant de la FEMP, Jorge Azcón, a la qual va assistir la tinenta alcalde d'Alfafar, Empar Martín.

En aquesta reunió, González Terol ha explicat que el PP presentarà iniciatives en els parlaments, ajuntaments i altres institucions per a reivindicar els fons extraordinaris que han de rebre les entitats locals en la lluita contra la covid, per la quantitat de despeses derivades que han hagut d'assumir en la gestió de la pandèmia.

En la trobada, s'ha acordat demanar al Govern l'aprovació de manera urgent d'un Fons de Reconstrucció Local per valor de 4.000 milions d'euros i l'aportació d'un Fons del Transport que ascendisca, almenys, a 1.000 milions d'euros. D'igual forma i atés el paper fonamental que estan exercint els ajuntaments en la gestió de la crisi sanitària i econòmica ocasionada pel coronavirus, el sotssecretari de Territorial del PP ha tornat a exigir que les Entitats Locals reben una transferència del 14,56% dels fons de reconstrucció que el nostre país rebrà de la Unió Europea. Aquesta quantitat equival a la participació de l'Administració Local en la despesa pública de l'Estat, ja que la lluita contra la pandèmia ha suposat un gran forat financer per als ajuntaments.

Destacats