El Partit Popular sol·licita l'ampliació del Col·lector Oest al Parc Natural de l'Albufera i la finalització de les obres d'Acuamed

Guardar

PP Alfafar
PP Alfafar

Càrrecs del Partit Popular de la província de València han visitat la zona del col·lector oest i les obres paralitzades d'Acuamed, situades en els termes d'Alfafar, Sedaví i Massanassa, dins del Parc Natural de l'Albufera. El senador Fernando de Rosa, la diputada Elisa Díaz, els alcaldes Juan Ramón Adsuara i Paco Comes, i els regidors Raúl Hellín i Carlos Mundina, a més de membres de la Comunitat de Regants Séquia de l'Or, han pogut comprovar el mal estat de la zona, producte de la falta de conservació i de finalització d'aquestes actuacions.

En concret, s'ha comentat la falta de capacitat del col·lector oest, que recull les aigües residuals de diversos municipis de l'Horta Sud, fins a la seua arribada a la depuradora de Pinedo. La comentada falta de capacitat i de manteniment produeix l'embós de les bombes, quedant l'aigua retinguda i provocant inundacions en els municipis d'Alfafar, Sedaví i Massanassa.

A aquest problema se li suma la paralització des de fa una dècada de les obres d'Acuamed, consistents en la construcció d'uns tancs de tempesta que absorbisquen fortes precipitacions i desbordaments del col·lector per a evitar tant la inundació dels municipis, com l'abocament d'aigües brutes a la marjal i al llac de l'Albufera, evitant així el mal a l'ecosistema que es produeix.

L'alcalde d'Alfafar, Juan Ramón Adsuara, ha declarat que "aquesta zona i aquestes obres estan abandonades per les institucions responsables d'aquestes, la qual cosa produeix una falta d'evacuació de les aigües pluvials i fecals i es produeixen inundacions i abocaments a l'Albufera". "Hem sol·licitat a la Conselleria que s'unisca al Ministeri i amplien el col·lector, connecten els tancs i així eviten que s'inunden els nostres polígons i els nostres carrers". Segons els experts, aquest sistema permetrà de la mateixa forma un abocament d'aigües netes al llac, afavorint així la millora de la qualitat de l'aigua d'aquest.

Els assistents a la reunió han acordat també presentar als ajuntaments, en la Diputació de València, en les Corts Valencianes i en el Congrés i el Senat, propostes perquè les administracions es comprometen a realitzar aquestes actuacions, evitant d'eixa forma el risc d'inundacions dels municipis i l'abocament d'aigües contaminades al Parc Natural de l'Albufera, donant solució d'eixa forma a més de 250.000 persones afectades per aquesta problemàtica a la comarca de l'Horta Sud.

Destacats