Alfafar tanca el segon trimestre de 2019 amb una mitjana de pagament a proveïdors d'11 dies

Guardar

AJUNTAMENT-ALFAFAR1 (1)
AJUNTAMENT-ALFAFAR1 (1)

L'Ajuntament d'Alfafar ha fet públic el Període Mitjà de pagament a Proveïdors (PMP) corresponent al segon trimestre de 2019 en el qual ha tancat amb una mitjana de pagament d'11,84 dies. Es tracta d'un període molt inferior a la mitjana que es registra en altres administracions públiques. Així, el pagament a proveïdors a Alfafar es realitza en 19 dies menys que els pagaments de l'administració central, en 25 menys que l'autonòmica i en 47 menys que la mitjana de les administracions locals.

La mitjana de pagament se situa, així mateix, en 9 dies menys respecte al primer trimestre de 2019. En aqueix sentit, l'Ajuntament ha contret un compromís amb els seus proveïdors millorant els temps de pagament amb l'objectiu que mantinguen la seua voluntat de continuar amb el vincle laboral amb el consistori.

Al mateix temps, amb aquesta mitjana de pagament a proveïdors, Alfafar afavoreix l'estalvi de la despesa pública, perquè amb aquesta ràtio no és necessari abonar possibles interessos de demora en els quals solen incórrer altres administracions per retardar-se en els pagaments de les factures.

Per part seua, el regidor d'Hisenda, Eduardo Grau, destaca la importància que suposa per al consistori estar al corrent dels pagaments a proveïdors: "Generalment treballem amb pimes que darrere tenen un o diversos autònoms i les seues famílies, per la qual cosa tindre aquest període de pagament tan baix significa que aquestes famílies no han de realitzar sobreesforços econòmics i humans per a haver de fer front a les seues obligacions financeres i administratives, al mateix temps que assegura una millora en el preu i en la confiança entre l'administració i el proveïdor".

Quant a les previsions per a la resta de l'any, l'Ajuntament preveu disposar de saldo suficient, mitjançant l'ús dels seus propis recursos, per a poder fer front al pagament de les obligacions municipals.

Destacats