Alfafar signa l'adquisició de l'edifici Meral

L'adquisició d'aquest edifici per part del consistori suposa una fita històrica per al barri Orba, que comptarà a un edifici municipal al servei de la ciutadania.

Guardar

NdP Adquisición Edificio Meral 1
NdP Adquisición Edificio Meral 1

L'Ajuntament d'Alfafar ha signat aquest matí l'adquisició de l'edifici Meral, situat en el barri Orba, una fita històrica que dotarà al barri d'un edifici municipal al servei de la ciutadania.

L'edifici Meral, construït a la fi dels anys 60, és un espai clau per a la vida del barri Orba, i la seua municipalització i rehabilitació responen al propòsit de l'equip de govern de revitalitzar el comerç i la zona, així com per a millorar els serveis municipals en un espai accessible, ecològic i que ajude a millorar el benestar del veïnat.

Després de l'obtenció d'aquest espai, que es destinarà a ús públic, l'Ajuntament d'Alfafar buscarà diferents vies de finançament, bé siguen ajudes Europees, estatals o autonòmiques, per a procedir a la seua rehabilitació i permetre així millorar els serveis ja prestats i dotar a l'edifici de nous usos.

Així, amb la renovació de l'edifici, el consistori revitalitzarà els espais comercials de la planta baixa, reactivant amb això el teixit comercial de la zona. En la primera planta, s'habilitaran nous espais accessibles per a prestar els serveis municipals. Entre altres projectes, estan el trasllat del Servei d'Atenció a la Ciutadania (SAC), la creació d'un espai per a serveis socials, una zona destinada a biblioteca pública o un espai per als joves, entre altres. Així mateix, la rehabilitació de la planta superior oferirà un espai òptim al servei de les associacions locals, espais dedicats a la ciutadania o una sala d'actes.

L'alcalde d'Alfafar, Juan Ramón Adsuara, ha declarat que "és una satisfacció per a aquest equip de govern poder adquirir aquest edifici i posar-lo a la disposició de la ciutadania. A partir d'ara, buscarem els mitjans de finançament per a rehabilitar l'edifici, i s'estudiaran totes les necessitats de la societat per a implantar els serveis necessaris en aquest espai".

Amb l'adquisició d'aquest edifici, l'Ajuntament d'Alfafar reafirma el seu compromís amb la millora dels serveis municipals, el seu treball en favor del major benestar de la ciutadania i la revitalització d'espais clau com és la zona de l'edifici Meral en el barri Orba.

Destacats