Alfafar redueix un 27,9% el seu deute públic

Guardar

Reduccion_deuda
Reduccion_deuda

Alfafar ha reduït un 27,9% el seu deute públic respecte a l'exercici anterior situant-se entorn dels 3.200.000€, la qual cosa suposa uns 157,48€ per habitant, situant-se en una de les millors xifres entre els municipis de l'Horta Sud.

Des d'inicis de legislatura el deute s'ha aconseguit reduir a la meitat, que en el 2015 se situava per sobre dels sis milions d'euros i un deute per càpita de quasi 300€. D'aquesta manera, Alfafar ha vist incrementada la seua independència econòmica, així com la seua capacitat d'escometre actuacions en els diferents àmbits.

A més, aquesta reducció s'ha realitzat sense apujar els impostos, que han baixat produint un estalvi mitjà per família de 180 euros en els pisos, més de 300 en els habitatges residencials, i prop de 1.800 en els establiments comercials. L'augment de la zona comercial ha proporcionat aquests ingressos extraordinaris, que a més han permés que els últims 7 anys el municipi genere superàvit que s'invertisca en actuacions en la via pública.

Aquesta reducció ha possibilitat i possibilitarà que l'Ajuntament d'Alfafar guanye en independència econòmica i tinga una major capacitat d'afrontar inversions necessàries per a la ciutadania com les diferents millores d'accessibilitat en la localitat, la instal·lació de la pista multi esportiva en la Plaça Corts Valencianes, les que iniciaran pròximament en l'Av. Albufera, la Plaza Vicente Blanch i el carrer Sant Sebastià, les obres de la Plaça Poeta Miguel Hernández i les seues vies contigües, així com la pròxima construcció del Centre de Dia i la Residència de la Tercera Edat i l'adquisició i rehabilitació de l'Edifici Meral, entre altres.

Aquesta reducció del dèficit continuada al llarg de 7 anys ha sigut possible gràcies a una millor i eficient gestió dels recursos, així com al continu creixement de l'àrea comercial gràcies a la incessant aposta del consistori per desenvolupar-la i convertir-la en una de les referents a nivell nacional.

Destacats