Alfafar ja compta amb una Coordinadora de Moros i Cristians

La Coordinadora, gràcies a la qual s'impulsa la participació ciutadana, va debutar en la Fira Medieval en honor a Sant Sebastià amb la seua primera desfilada oficial

Guardar

Moros y Cristianos Alfafar
Moros y Cristianos Alfafar

La Coordinadora de Moros i Cristians d'Alfafar naix després d'una proposta per part de les files, comparses i entitats culturals d'Alfafar en les quals es demanava la creació d'esta figura. Serveix per a millorar l'organització en les desfilades, per a presentar la capitania i celebrar en comú el "mig any" de Moros i Cristians.

La Coordinadora va debutar en la Fira Medieval en honor a Sant Sebastià amb la seua primera desfilada oficial. A més, participarà amb una increïble desfilada de Moros i Cristians en el pròxim Mercat Medieval del barri Orba en el mes de maig.

Esta Coordinadora naix amb l'objectiu de fomentar la festa de Moros i Cristians acostant-la a la població perquè tots els veïns i veïnes puguen conéixer-la de prop i gaudir d'ella.

'Alcalde d'Alfafar, Juan Ramón Adsuara, va assistir a l'acte de capitania i va expressar la seua satisfacció: "És una bona iniciativa perquè s'aposte per la cultura de Moros i Cristians en la localitat d'Alfafar i es puguen incorporar noves entitats culturals, files i comparses a les ja existents".

Amb este fet s'impulsa també la participació ciutadana, ja que les activitats i desfilades són organitzats pels i les veïnes pertanyents a estes entitats culturals, files i comparses.

Amb el naixement d'esta Coordinadora de Moros i Cristians es pretén coordinar a les tres files i comparses del municipi: la comparsa mora "Al-Hora", les files de "Cristianos Damas Templarias i Caballeros Templarios" i la comparsa cristiana "Guerreros Defensores", en col·laboració amb les entitats culturals que promouen esta festa.

Arxivat a:

Destacats