Alfafar instal·la càmeres per al control de trànsit en el carril bici de la zona comercial

Guardar

carril bici alfafar
carril bici alfafar

Alfafar, a través de la regidoria d'Urbanisme i dins del projecte Smart City, ha instal·lat càmeres per al control d'aforaments de trànsit rodat, ciclista i per als vianants al voltant del carril bici de la zona comercial, un dels principals punts d'accés al municipi.

Amb l'objectiu de recaptar dades de mobilitat, s'han instal·lat en l'encreuament de l'Avinguda Reis Catòlics amb carrer Pep de l'Horta una sèrie de càmeres que permeten valorar l'impacte del carril bici en la reducció del trànsit de la localitat. Amb aquest projecte es pot controlar el nombre de vehicles de motor que transiten per la calçada, el nombre de bicicletes que circulen pel carril i el nombre de vianants que passen.

Aquesta actuació s'engloba dins de la convocatòria "Subvencions destinades a SmartCity 2020" de la Diputació de València, per la qual cobreixen el 80% de l'acció, que compta amb un pressupost total de 29.419,27 €.

Aquest projecte permetrà conéixer el grau d'utilització de les infraestructures municipals, especialment el carril bici, acció realitzada per a donar resposta a les peticions de la ciutadania d'una millor i més segura connexió entre Alfafar i la seua zona comercial.

També amb l'objectiu de fer d'Alfafar una localitat que promou la mobilitat sostenible s'ha dut a terme l'adequació de l'entorn del carril bici amb actuacions de jardineria, la instal·lació d'un sistema de reg o instal·lació en els voltants del passeig de mobiliari urbà de cal·listènia destinat a la realització d'exercicis físics.

D'aquesta manera, l'avinguda disposa d'un passeig accessible a peu i amb bicicleta amb noves zones verdes i de descans, una il·luminació millorada i un entorn saludable, responent així a les diferents demandes de la població.

Totes aquestes accions i les dades recollides permetran a l'Ajuntament d'Alfafar prendre decisions respecte a futures actuacions en infraestructures, amb la finalitat d'afavorir la interconnexió i la mobilitat sostenible, com a part del compromís adoptat pel consistori en adherir-se al Pla d'Acció pel Clima i l'Energia Sostenible (PAUS).

Destacats