Alfafar conclou el seu tractament extraordinari de plagues

Guardar

plagas
plagas

L'Ajuntament d'Alfafar, a través de la Regidoria de Sanitat, ha realitzat durant aquestes setmanes un tractament extraordinari contra mosquits i paneroles en la via pública, parcs i jardins.

Aquests tractaments s'han realitzat després de les aportacions veïnals i l'anàlisi i informe dels tècnics municipals, que han indicat que les altes temperatures, la humitat persistent en l'ambient, unit a les pluges primaverals i a proximitat geogràfica d'Alfafar al Parc Natural de l'Albufera, han produït un augment de població d'aquests insectes.

Així, l'Ajuntament d'Alfafar s'ha volgut avançar a possibles problemes en els pròxims mesos disminuint la població i frenant la reproducció d'aquests insectes, reforçant així les àrees de prevenció i salut pública en aquests aspectes. Cal recordar que, en previsió de les altes temperatures d'aquest estiu, es va avançar un tractament al mes de juny per a així tenir cabuda aquest extraordinari en el mes d'agost, i poder realitzar un tractament més complet i efectiu.

El tractament ha constat de dues parts. En primer lloc, es va realitzar una primera batuda per tota la població tractant els embornals, segons estipula el contracte. Posteriorment, després d'inspecció del tècnic de medi ambient, acompanyat pel regidor de sanitat, es va reforçar aquelles zones en les quals encara romanien insectes. Així doncs, el tractament ha tingut una durada de 9 dies, emprant durant 8 hores al dia a dos equips de treball repartits pel municipi. Aquests equips iniciaven el seu treball a les 5.00 per a aprofitar la foscor i les menors temperatures i fer més efectiu el treball.

El regidor de sanitat, Eduardo Grau, ha manifestat la seua preocupació respecte a aquest tema, i la falta de mitjans que des de les administracions locals estan patint. "Aquest tema és de competència local, no obstant això, hui dia, no podem fer la guerra pel nostre compte. Fa falta un pla comarcal, provincial o autonòmic per a aquests casos, ja que els nostres municipis són adjacents i no podem assegurar l'efectivitat si no coordinem els tractaments".

L'Ajuntament d'Alfafar ha impulsat a més diverses iniciatives respecte a aquest tema, com és la sol·licitud a la mancomunitat de coordinació a l'hora de realitzar els tractaments, per a guanyar en efectivitat, així com la creació d'una taula al costat dels ajuntaments de Sedaví i Benetússer per a tractar aquests problemes.

"És necessari que aquests tractaments siguen el més coordinat possible. No pot ser que estiguem a mitjan agost i Conselleria encara no haja tret la convocatòria d'ajudes contra el mosquit tigre d'enguany. O que ni Mancomunitat ni Diputació prenguen cartes en l'assumpte. És un problema que estem patint tots els municipis de la zona i ningú ens ajuda a posar-li una solució." Ha afegit Eduardo Grau.

Destacats