Alfafar celebra una nova edició de la Fira de la Salut, tot un referent a la comarca

Enguany, la Fira de la Salut d'Alfafar comptarà amb xarrades, tallers formatius i la carrera solidària Run Càncer

Guardar

Feria-de-la-Salud
Feria-de-la-Salud

feria-salud-alfafarEl saló de plens de l'Ajuntament d'Alfafar ha acollit, aquest matí, la presentació d'una nova edició de la Fira de la Salut que, en aquesta ocasió, i encara que els dies estrela seran del 2 a l'11 d'abril, la veritat és que, en la seua setena edició, les activitats s'han anat desenvolupant des del passat 27 de març, i es mantindran fins al 12 d'abril.

Com han explicat tant el regidor de Sanitat, Eduardo Grau, com la coordinadora de l'Estratègia de la Salut de l'Ajuntament, Silvia Escribà, "la Fira de la Salut pretén, en aquesta edició, transcendir a tots els àmbits de la salut amb activitats i propostes relacionades amb la salut física, mental, però també emocional".

Per a això, es comptarà amb la col·laboració de diferents associacions, com l'Associació Valenciana d'Afectats de Fibromiàlgia (AVAFI), Creu Roja o el Sindicat d'Infermeria SATSE, així com associacions locals com Som de Pit, Dejando Huellas, ACOA i la junta d'Alfafar de l'AECC, que, durant aquesta setmana, realitzaran diferents activitats, tallers formatius o xarrades per a visibilitzar la malaltia, però també per a informar dels recursos dels quals es disposa.

Serà al llarg del cap de setmana quan la Fira de la Salut d'Alfafar acull esdeveniments destacats, com la visita d'un hospital de campanya, que es muntarà en la mateixa plaça; tallers infantils; presa de constants i demostracions de reanimació per a xiquets i adults; així com diferents activitats esportives, com a ioga o pilates perquè "l'esport és fonamental per a gaudir de bona salut".

Així mateix, el diumenge, 7 d'abril, dins del marc d'aquesta fira que ja és tot un referent a la comarca, Alfafar acollirà la carrera solidària Run Càncer, a la qual ja s'han inscrit més de 1.600 persones, i a la qual es podrà continuar apuntant fins al mateix dia de la carrera. Així, tots els diners recaptats es destinaran a la investigació contra el càncer.

Com ha apuntat Eduardo Grau, "per a nosaltres és molt important l'èxit d'aquesta carrera" pel matís solidari que comporta. La Run Càncer arrancarà a les 10.00 hores, des del carrer Mariano Benlliure, amb un circuit de 8 quilòmetres. A continuació, al voltant de les 10.30 hores, començarà la marxa de 4 quilòmetres.

Finalment, el regidor de Sanitat ha avançat que s'estan fent els primers passos per a posar en marxa el programa "Horta Camina", amb l'objectiu que persones hipertenses, diabètiques o amb obesitat, però també persones majors, puguen unir-se a un programa que es basa en la pràctica d'esport tant per a millorar la salut, com per a fomentar la socialització.

Alfafar acull, aquesta setmana, un dels seus esdeveniments estrela. La Fira de la Salut guanya més adeptes, any rere any, alçant a aquesta localitat com una de les pioneres, a l'Horta, en la prevenció i la promoció de la salut.

Destacats