Alfafar celebra la seua XXIII edició dels homenatges 9 d'Octubre

L’acte tindrà lloc hui, dimarts 8 d’octubre, a les 19.30h en el saló de plens de l’Ajuntament

Guardar

NdP 9oct_1
NdP 9oct_1

L'Ajuntament d'Alfafar, a través de la seua regidoria de Cultura, organitza hui, dimarts 8 d'octubre, la XXIII edició dels homenatges 9 d'Octubre. L'acte, que se celebrarà en el saló de plens de l'Ajuntament i estarà obert a tota la població, començarà a les 19.30h en la Plaça de l'Ajuntament de la mà d'Alfafar Balla Danses.

En aquesta ocasió, els homenatjats són dos; la quadrilla de treballadors "Los Calderas" i la Comunitat de Regants del Canal de reg del riu Túria.

La quadrilla de treballadors "Los Calderas" estava formada per Aurelio Sánchez, José Castillo, Antonio Rodríguez, Agustín Martínez, Juan Castillo, José María Carreño, Manuel Rodríguez, Celestino Heredia i Eugenio Sánchez i van ser els qui van iniciar la construcció del Parc Alcosa, situat en la partida d'Orba d'Alfafar. Aquest enclavament urbanístic es va desenvolupar durant la meitat de la dècada dels anys 60 del passat segle i, durant aqueixos anys, es van instal·lar allí famílies majoritàriament de Castella-la Manxa, Andalusia i Extremadura. Aquest grup de joves, que venien del poble castellà de Bogarra, van iniciar les canalitzacions i tota la infraestructura de les primeres 136 habitatges protegits.

D'altra banda, el consistori vol reconéixer la labor de la Comunitat de Regants del Canal de reg del riu Túria. Aquesta entitat, que es remunta a l'any 1822, representa a tots els que treballen en la marjal d'Alfafar i la seua funció ha sigut imprescindible per a l'economia agrícola del municipi. Entre algunes de les característiques d'aquesta comunitat es troba la defensa i la protecció del medi ambient, especialment de tot el que afavorisca un ecosistema on convisquen la fauna i la flora de la marjal. A més, dins de la seua estructura orgànica, la Comunitat ha fet un salt important recentment amb la inclusió d'una enginyera agrícola en la seua Junta Directiva.

Des del consistori es realitza aquest acte per a agrair a la població d'Alfafar tot el que fan en pro de la cultura del municipi, per portar el nom d'Alfafar en tot el que fan i pel seu treball i dedicació cap a aquest.

Arxivat a:

Destacats