Una exposició única de l’aldaier Jorge Mistral

Aldaia homenatja el ‘seté art’ i especialment la figura del gran actor internacional Jorge Mistral, nascut a la localitat el 1920. L’acte d’inauguració, celebrat amb totes les mesures de seguretat, va obrir les portes de la sala d’Art Plaça Major, del nou Gent Jove

Guardar

6
6

Aldaia ha inaugurat una exposició molt especial i exclusiva a la Sala d’Art Plaça Major, del nou Gent Jove. Es tracta d’un impressionant recopilatori de peces úniques i autèntiques que repassen la vida i trajectòria professional del gran actor de cinema aldaier Jorge Mistral.

Nascut a Aldaia el 1920, Jorge Mistral va deixar un gran llegat amb més de 80 pel·lícules i diverses telenovel·les, entre els anys 1944 i 1971. A l’exposició, oberta fins gener de 2021, trobarem documents històrics, objectes i imatges reals de l’actor arribats de tot el món.

Jorge Mistral, vida, cinema i passió

La inauguració s’ha emmarcat dins les celebracions per la commemoració del 9 d’Octubre i va estar ubicada al carrer, i respectant totes les mesures de seguretat, "amb l’església de fons, on es va signar el naixement de Jorge". L’acte va estar presidit per l’alcalde Guillermo Luján, la regidora de Cultura, Empar Folgado, junt als comissaris i van estar presents altres membres de la corporació i autoritats. Junts van escoltar la veu de la filla de Mistral, des de Mèxic, i fins i tot una gravació del propi actor recitant versos de Lorca, a la plaça de la Constitució d’Aldaia.

Visitada l’exposició, amb un aforament limitat a 21 persones, Luján assegurava que "inaugurem una manera de retornar el deute del poble d’Aldaia a Jorge Mistral, des del seu naixement al carrer Major d’Aldaia. Recuperem la seua figura per al poble".L’alcalde va agrair l’esforç a la família de Mistral així com la gran tasca realitzada en la selecció de material del comissari Alfred Ramos, i a Juan Manuel Cobo per cedir tan valuós material.

Destacats