La Policia Local d'Aldaia multa a un veí per saltar-se la quarantena del COVID-19

Guardar

aldaia
aldaia
Un veí d'Aldaia ha sigut sancionat per haver-se saltat la quarantena després d'haver donat positiu en coronavirus, la qual cosa suposa un incompliment de les directrius sanitàries que marquen l'obligatorietat de romandre en el mateix domicili amb la finalitat d'evitar contagiar al seu veïnat o persones pròximes.Des de la Policia Local del municipi reconeixen que «la majoria dels aldaiers i aldaieres està donant un notable exemple de civisme i de responsabilitat davant una problemàtica tan greu com la pandèmia del Coronavirus», encara que lamenten que «hi ha uns pocs que presumeixen de comportaments insensats». En aquesta línia recorden que «aquest tipus d'actituds posen en risc al conjunt de la ciutadania, i seran sancionades d'acord amb la legislació vigent».

Reforç del dispositiu de vigilància

Des del cos de policia recorden que es manté activat el reforç del dispositiu de vigilància en la via pública, amb especial recalcament en diversos llocs del municipi com a parcs i zones verdes que poden presentar un major grau de conflictivitat. Segons expliquen, aquesta iniciativa naix amb l'objectiu de vetlar pel compliment de les normes bàsiques de seguretat davant la COVID-19, com són mantenir la distància i l'ús de màscares.Així, les autoritats locals insisteixen a demanar a tots els veïns i veïnes, amb especial èmfasi en la població de menor edat, «que eviten incórrer en situacions que poden suposar un perill per a ells, per a les seues famílies i per a totes les persones del seu entorn, i facen un esforç per respectar les normes bàsiques de convivència ciutadana que ara són més importants que mai».

Neteja i desinfecció

Per part seua, l'Ajuntament d'Aldaia contínua fent tasques de neteja i desinfecció de la via pública de dilluns a diumenge, inclosos festius, com a mesura de precaució davant el virus. «La nostra intenció és que, encara que el risc zero no existeix, els espais públics d'Aldaia siguen tan segurs com siga possible».

COMUNICAT

L'Ajuntament d'Aldaia informa que el regidor de Brigada d'Obres i Manteniment d'Espais Públics de la corporació ha interposat hui una denúncia en la comissaria de la Policia Nacional de Xirivella per presumpta infracció penal contra un usuari de Facebook que el passat dia 21 de juliol, en el grup conegut com a «Crònica d'Aldaia...» d'aquesta xarxa social, va acusar públicament el regidor de saber «que l'empresa contractada està robant els diners públics i no pren mesures», i va preguntar si l'edil «no tindrà una mica de benefici també». Aquesta denúncia ha sigut realitzada amb atestat 4289/21.Des de l'Ajuntament estem convençuts que, de la mateixa manera que hem de preservar el dret a la llibertat d'expressió en les xarxes socials, s'ha de protegir també el dret a l'honorabilitat de totes les persones.La crítica i la confrontació d'idees no sols són necessàries, sinó que enriqueixen els fòrums de debat de les xarxes socials. No obstant això, la injúria, la calúmnia o l'acusació gratuïta suposen una mala pràctica que contribueix a intoxicar l'ambient i que danya seriosament l'honor de les persones que el pateixen.

Arxivat a:

Destacats