La Diputació concedeix a Aldaia 1.100.000 euros per a inversions directes en 2021

Aquest import se suma al milió d'euros que l'Ajuntament va aconseguir a través dels fons europeus FEDER per a la substitució de les més 5.500 lluminàries d'Aldaia

Guardar

pasarela Aldaia
pasarela Aldaia

Aldaia rebrà 1.100.000 euros del Pla d'Inversions de la Diputació de València per a executar diverses inversions en el municipi durant l'any vinent. L'alcalde de la localitat, Guillermo Luján, explica que des de l'Ajuntament "treballem constantment per a portar diners d'altres institucions a Aldaia que ens possibilite executar inversions en el municipi" i recorda que de manera paral·lela el consistori ha pogut aconseguir un milió d'euros provinents dels fons europeus FEDER per a executar "una obra molt necessària com la del canvi de l'enllumenat de tot el municipi".

Millores en les passarel·les per als vianants, nova cobertes en la piscina i una pista de patinatge coberta

El projecte més rellevant que l'Ajuntament té previst dur a terme a càrrec d'aquest Pla d'Inversions és l'adequació i la implementació de millores en l'estructura de les passarel·les per als vianants de la localitat. "Es tracta d'unes infraestructures que utilitzen diàriament centenars d'aldaiers i aldaieres i volem que estiguen en les millors condicions possibles", indiquen fonts municipals. De manera paral·lela, se substituiran les baranes en els passos inferiors urbans per a adequar-les als nous estàndards de seguretat viària i funcionalitat.

La piscina coberta rebrà una nova teulada amb aïllament tèrmic que ajudarà a millorar l'eficiència energètica d'aquestes instal·lacions. Des del departament d'urbanisme i medi ambient del municipi expliquen que a través d'aquesta obra es conjunyiran dos objectius, "augmentar de manera notable la comoditat de les persones usuàries de les instal·lacions, i d'altra banda incidir en una de les metes plantejades en l'Estratègia Municipal d'Aldaia pel Clima EAC2030 com és reduir les emissions de CO₂ a l'atmosfera a través de la reducció de la despesa energètica".

D'altra banda, la zona annexa al parc de les Cruïlles (c/Juan Sánchez) acollirà la construcció d'una pista de patinatge coberta, "amb el que Aldaia continuarà sumant zones esportives i punts en els quals els veïns i veïnes poden practicar les diferents modalitats esportives".

Destacats