L'IES Salvador Gadea d'Aldaia celebra el segon concert del seu V Festival Escolar de Jazz

Guardar

Celebración concierto IES Salvador Gadea Aldaia
Celebración concierto IES Salvador Gadea Aldaia

Després d'un any de parèntesi pel confinament, l'IES Salvador Gadea ha représ el seu Festival Escolar de Jazz, que enguany ha arribat a la seua cinquena edició, i que a més busca aprofundir en la inclusió mitjançant el jazz, un dels estils musicals més pròxims a aquest concepte. «El jazz és una música inclusiva perquè fa seues músiques molt variades: des de la clàssica a la tradicional, fusionant estils. I també, al llarg de la història, ha ajudat a combatre la discriminació gràcies al seu estil integrador», expliquen des de l'organització de l'esdeveniment.

El primer concert d'aquest V Festival Escolar de Jazz del Salvador Gadea va tindre lloc dimecres passat 21 d'abril en un dels patis de l'IES. Va actuar l'alumnat del grau Superior de Jazz del Conservatori Joaquín Rodrigo de València, preparats i dirigits pel professor Voro Garcia, trompetista de referència en el món del jazz al nostre país. El públic participant, format per alumnat i professorat del centre, va gaudir de l'espectacle "Miles Davis at IES Salvador Gadea". En el segon concert, diversos estudiants de l'optativa de Música de 4t d'ESO i de 1r i 2n de Batxillerat, van interpretar temes directament relacionats amb la inclusió arreglats per la professora d'aquesta especialitat i organitzadora del Festival, Cecília Ferrandis i Ruiz. L'alumnat va estar acompanyat per Santi Peláez Trio, format pels músics Santi Peláez a la guitarra, Pedro Alarcón al contrabaix i Tico Porcar a la bateria. Les peces que van interpretar provenen d'estils molt variats, des del pop, passant pel rock i el trap fins a la música clàssica.

El concert va tancar amb una versió en estil swing de "La Oda a la alegría", «a través de la qual es va voler rendir un homenatge al compositor Ludwig van Beethoven com a persona inspiradora de superació i coratge, i també es vol fer referència a la germanor de tots els europeus, ja que actualment és l'himne de la Unió Europea», assenyalen les persones organitzadores.

A aquest segon concert van assistir l'alcalde d'Aldaia, Guillermo Luján, la regidora d'Educació, Marta Romeu, i la directora de l'IES Salvador Gadea, Remedios Barona, a més d'alumnat i professorat del centre complint totes les mesures de seguretat sanitària vigents.

El tercer concert del Festival serà dimarts que ve 8 de maig a les 19.30 h de la vesprada. El Jazz Ensemble de l'IES Salvador Gadea preparat pel músic de jazz i educador Josvi Muñoz, oferirà un concert denominat "Ensemble de jazz al anochecer" en un dels patis de l'institut. La imatge corporativa del cartell anunciador va ser dissenyada el curs passat per Marietou Dieye a la classe de Dibuix Artístic i la maquetació correspon a Aida Ortiz. Així mateix, la Conselleria d'Educació, Investigació, Cultura i Esport, l'Ajuntament d'Aldaia, l'AMPA de l'IES Salvador Gadea i el Departament de Plàstica de l'IES Salvador Gadea han col·laborat en aquest esdeveniment.

Destacats