L'Ajuntament d'Aldaia suma ja 16.000 telefonades a les persones majors del municipi des de març de 2020

Guardar

Aldaia Proxima
Aldaia Proxima

A través de la iniciativa 'Prop de la teua per telèfon' l'Ajuntament ha contactat amb veïns de més de 65 anys del municipi per a verificar si estan ben atesos, i en cas contrari conéixer quines són les seues necessitats i solucionar-les des dels Serveis Socials Municipals. La primera fase de contacte telefònic amb els majors es va dur a terme durant el primer confinament per la COVID, de març a maig de 2020, arribant a sumar un total de quasi 14.000 crides, i durant la tercera ona, entre gener i febrer de 2021, s'ha tornat a realitzar una ronda de crides que ha elevat la xifra fins a les 16.000.

La declaració de l'estat d'alarma provocada per la pandèmia del Coronavirus, va portar al govern municipal d'Aldaia a redissenyar el servei 'Prop del teu' d'acompanyament a les persones majors, i que ja s'anava prestant des de l'any 2017, per a adaptar-lo a la nova situació. Així ho explica l'alcalde del municipi, Guillermo Luján, qui indica que "redistribuïm a personal de l'empresa pública, Aldaia Pròxima, perquè es posaren a la feina en aquesta tasca i poder així telefonar a les persones majors de la localitat i saber quin és el seu estat".

Així, a través d'aquesta iniciativa, es va contactar amb més de 2.300 veïns majors de 65 anys, a raó de sis rondes de crides, la qual cosa llança un total de 14.000 crides des de març a maig de 2020. En la recent tercera ona, que hem viscut de gener a març de 2021, s'ha realitzat una nova ronda de contactes, amb la qual la xifra total s'ha elevat a les 16.000 crides. A través d'aquesta iniciativa, en el moment en el qual s'ha detectat que alguna persona major tenia alguna necessitat bàsica pendent, s'ha derivat de manera immediata als serveis socials municipals per a solucionar-la, ja es tractara de qüestions alimentàries, farmacèutiques o d'una altra índole.

L'objectiu era que cap persona major tinguera cap manca bàsica sense resoldre. "A més, per a alguns casos de persones en una situació d'especial vulnerabilitat, s'ha posat en marxa un protocol d'especial seguiment, per a vetlar pel seu benestar", expliquen des del consistori.

Com ja va ocórrer durant la primera ona, Marta Romeu i José Martínez Luna, els edils al capdavant de les àrees d''Aldaia Pròxima', Esports i Educació, així com el mateix alcalde i l'edil Folgado, han mostrat públicament el seu agraïment al personal de l'empresa pública municipal que ha sigut derivat al servei 'Prop del teu per telèfon' per a realitzar les anomenades a les persones majors "per la seua dedicació i la professionalitat amb la qual han fet aquesta tasca des del primer minut fins a l'últim."

Destacats