El club Aldaia Educart, en la segona fase del mundial d'escacs sub-16

El conjunt de la localitat de l'Horta Sud es juga la seua passe a la fase final a partir d'aquest diumenge 21 de març

Guardar

WhatsApp Image 2021-03-17 at 17.32.38
WhatsApp Image 2021-03-17 at 17.32.38

El club d'escacs Aldaia Educart disputa a partir d'aquest cap de setmana la segona fase del Campionat Mundial d'Escacs, en la qual s'enfrontarà de manera virtual i remota a conjunts de més de 10 nacionalitats diferents per una passada a la fase final.

L'equip valencià va aconseguir classificar-se fa tan sols dues setmanes per a aquest segon tram de la competició internacional, on ara mateix competeixen els 120 millors equips del món. Aldaia Educart va collir un meritori tercer lloc en el grup B del quadre de participants, en el qual també figurava Pamplona Fusió, un altre equip espanyol que desgraciadament no va poder passar de ronda.

Aldaia Educart és l'únic representant valencià que ha aconseguit accedir a la segona fase del torneig i que manté amb vida les seues aspiracions de passar a la fase final. Una fase final que se celebrarà de manera presencial a Dubai, capital de la Unió dels Emirats Àrabs, al març de 2022. Segons paraules de Ramón Blanco, coordinador del club, "continuar vius en la competició suposa una il·lusió enorme per als xavals. Els nostres alumnes i alumnes no són tan veterans, llavors haver superat a equips de tot el món que porten anys competint al màxim nivell està molt bé. De fet, nosaltres vam ser el primer equip espanyol a classificar-se per a la següent fase".

Aldaia Educart és un club relativament jove, la fundació del qual es remunta a fa tan sols cinc anys i sorgeix com a resposta a l'anhel de la localitat per tornar a comptar amb un lloc per a fomentar la pràctica d'aquest esport, ja que Aldaia mancava de club d'escacs des dels anys 70. Ens compta Ramón que "després de quasi 10 anys d'impartir classes d'escacs en diversos col·legis d'Aldaia, abans de fundar el nostre club, ens véiem en l'obligació d'haver d'enviar als alumnes i alumnes que destacaven en el nostre esport a clubs pròxims al nostre municipi". Pel que l'obertura d'un club propi s'antullava fonamental. I així va succeir en 2016.

Des d'aqueix moment, com apunta Ramón, "són moltes les alegries que hem viscut com a club, amb diversos dels nostres esportistes aconseguint importants triomfs a nivell individual i com a equip. En 2018, aconseguim l'ascens a la 1a divisió provincial en la lliga d'escacs valenciana, i vam obtindre el nostre major èxit fins hui en 2019, aconseguint guanyar el campionat de partides "llampec" per equips de 1a divisió autonòmica en 2019". A més, afig: "ens enorgulleix que aquests bons resultats s'han dut a terme amb el 90% d'esportistes de la nostra pedrera, joves d'Aldaia que s'han entusiasmat pels escacs".

Més enllà del que acabe sent el resultat final, la gesta d'Aldaia Educart és un gran pas que demostra que els escacs a Aldaia està creixent cada vegada més i que la nostra joventut s'acosta amb moltes ganes a aquest esport, art i ciència.

L'esport de moda

Tant és l'interés que està suscitant aquest esport en la localitat, en part gràcies a la popularització de l'arxiconeguda sèrie Gambito de Dama, que el mateix Ajuntament d'Aldaia ha llançat recentment la campanya "Escacs Educatius", un programa extraescolar que aposta per inculcar als alumnes i alumnes de la localitat els valors positius que fan d'aquest esport un bé molt preuat pel que fa a la formació dels nostres més joves.
Destacats