El Campus de Pasqua d'Aldaia aposta per l'educació, l'esport i el xinés

Les activitats es reinventen, i incorporen esports inclusius, amb totes les mesures marcades per les autoritats sanitàries

Guardar

Alumnat Actiu Aldaia
Alumnat Actiu Aldaia

Aldaia inaugurava el passat 6 d'abril una innovadora edició del Campus de Pasqua que ha combinat esport, educació i inclusió, amb gran èxit de participació: 150 xiquets i xiquetes han gaudit de les seues vacances de pasqua de forma segura exercitant ment i cos.

El xinés ha estat l'aposta especial d'enguany. Una nova oportunitat que ha captat l'atenció de l'alumnat al pavelló Esportiu entre altres activitats com ara pilates, latin dance, pilota valenciana, reforç educatiu... un dels grups reduïts ja sap els números i expressions bàsiques en l'idioma asiàtic.

Per a l'alcalde del municipi, Guillermo Luján, "en els temps que pandèmia que estem vivint hem de redoblar esforços per reinventar i redissenyar les propostes educatives, culturals i d'oci que proposem a la ciutadania, i aquest campus suposa una línia a seguir en pròximes edicions".

Entre els 3 i els 12 anys, i fins al 9 d'abril, l'objectiu és incentivar el coneixement d'altres llengües, estimular la creativitat, la pràctica esportiva i la inclusió amb esports adaptats com la boccia o l'atletisme inclusiu.

A més del caràcter educatiu que s'ha incorporat en aquesta edició, una altra novetat ha estat els servicis d'escola matinera i menjador amb l'objectiu de facilitar la conciliació familiar en aquest període vacacional. Amb menús elaborats de manera tradicional i amb productes naturals, amb els quals s'ha reforçat la importància d'una dieta saludable entre els més menuts i menudes.

El campus ha tingut lloc al Poliesportiu municipal Jaume Ortí garantint espais amplis i a l'aire lliure. Els grups s'han organitzat seguint els grups escolars amb un màxim de 10 xiquets i xiquetes. Les mesures marcades per les autoritats han estat presents de forma estricta durant la celebració del campus sense llevar-li el lloc als vertaders protagonistes: la diversió i l'aprenentatge dels més menuts de la localitat.

Destacats