Aquest mes de febrer s'inicien noves línies de MetroBus entre Xirivella i València, Alaquàs i València i Aldaia-Manises

Guardar

210128_Foto_lanzaderas_Xirivella
210128_Foto_lanzaderas_Xirivella

El conseller de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, Arcadi España, ha anunciat que la segona setmana d'aquest mes de febrer es posarà en funcionament tres noves línies de MetroBus entre Xirivella i València, Alaquàs i València i Aldaia-Manises, per a reforçar les franges horàries de major demanda.

Segons ha indicat el conseller en la presentació d'aquestes línies d'autobús que posa en marxa l'Autoritat de Transport Metropolitana de València (ATMV), "Xirivella, Aldaia i Alaquàs són tres municipis de l'àrea metropolitana que tenen que millor la seua mobilitat amb València i amb altres punts del seu entorn".

En aquest sentit, Arcadi España ha destacat que des de la conselleria, "farem passos importants i el primer és aquests serveis que complementen els ja existents per a millorar la connectivitat i facilitar la mobilitat en transport públic a tots els veïns i veïnes d'aquestes importants poblacions amb el centre de València i amb altres punts de l'àrea metropolitana".

A més, ha ressaltat que la línia Xirivella-València també dóna servei a una part del municipi de Mislata, així com la d'Aldaia-Manises a una zona de Quart de Poblet.

Així mateix, el conseller ha ressaltat la importància que té per a la mobilitat que les tres línies connecten amb Metrovalencia, en concret amb l'estació de Nou d'Octubre en els casos de Xirivella i Alaquàs i amb la de Salt d'aigua en el d'Aldaia-Manises.

Xirivella-València

La línia Xirivella-València, estació de metro Nou d'Octubre, funcionarà els dies laborables amb nou expedicions d'anada i nou de tornada. Les primeres expedicions comencen a les 6 45 ores, amb freqüències de pas de 15 minuts, i reforçarà així les franges horàries de major demanda, entre les 6.45 i les 9.35 hores i entre les 13.25 i les 15.10 hores.

La línia té sis parades a Xirivella, la primera en l'avinguda Tarongers anada i tornada en Carretera d'Aldaia, contínua per l'avinguda Camí Nou amb cinc parades per a, finalment, connectar amb l'Hospital General i la parada de metro de Nou d'Octubre a València. D'aquesta manera, per Xirivella passaran un total de 400 expedicions (en tots dos sentits) i donarà servei també al barri de l'avinguda de la Pau de Mislata, que compta amb 3.000 habitants.

Alaquàs-València

Quant al servei Alaquàs-València, estació de metro Nou d'Octubre, funcionarà els dies laborables amb 16 expedicions d'anada i 16 de tornada. Les primeres comencen a les 6.30 hores en tots dos sentits, amb freqüències de pas de 30 minuts, reforçant les franges horàries de major demanda, entre les 6.30 i les 10.00 hores i entre les 13.00 i les 17.00 hores.

La línia té quatre parades a Alaquàs, la primera al carrer Pablo Iglesias, després en l'avinguda Ausiàs March, dues en l'avinguda Blasco Ibáñez, per a finalment, connectar amb l'Hospital General i la parada de metro de Nou d'Octubre a València.

En concret, per Alaquàs passaran un total de 338 expedicions (en tots dos sentits) en la seua connexió amb València i resta de municipis. La línia que unirà Aldaia amb Salt de l'Aigua, amb 14 expedicions d'anada i de tornada, té una parada al carrer Cuenca a 5 minuts a peu des de l'Ajuntament d'Alaquàs.

Aldaia-Manises

La línia Aldaia-Manises, estació de metro Salt de l'Aigua, tindrà els dies laborables 14 expedicions d'anada i 14 de tornada. El servei s'iniciarà a les 6.50 hores, amb freqüències de pas de 30 minuts, i reforçarà les franges horàries de major demanda, entre les 6.50 i les 10.05 hores i entre les 13.20 i les 16.50 hores.

El recorregut comença en l'estació d'Adif d'Aldaia i transcorre pel centre de salut, Ajuntament, carrer Joan Fuster per a, posteriorment, connectar amb l'avinguda Juan Ramón Jiménez en el Barri del Crist i, finalment, connectar amb Manises amb la parada de metro de Salt de l'Aigua i l'Hospital. La línia continua per Quart de Poblet pel carrer Sant Pere, seguint pel Barri del Crist, per a tornar a Aldaia i a l'Estació d'ADIF. Pel que per Aldaia passaran un total de 340 expedicions (en tots dos sentits).

Per a la utilització d'aquests serveis estan disponibles tots els títols de l'ATMV així com el futur Bono10 que tindrà un cost de 7,20 euros per a desplaçar-se entre una zona i de 10,40 euros per a desplaçar-se entre dues zones, que equivals a 0,72 euros o 1,04 euros el viatge, la qual cosa suposa una reducció del bitllet senzill (1,45 euros) del 30% i el 50%.

A la presentació d'aquests nous serveis de MetroBus han assistit també el director gerent de l'Autoritat del Transport Metropolità de València (ATMV), Manuel Martínez, i els alcaldes de Xirivella, Michel Montaner; Alaquàs, Antonio Saura, i Aldaia, Guillermo Luján.

Destacats