Aldaia inicia les celebracions del 300 aniversari de Pasqual Fuentes Alcàsser

Guardar

300 aniversari de Pasqual Fuentes Alcàsser
300 aniversari de Pasqual Fuentes Alcàsser

Pasqual Fuentes i Alcàsser va ser un gran compositor i mestre aldaier que els musicòlegs de hui en dia segueixen estudiant i del qual s'estan recuperant obres de gran valor musical i patrimonial.

A la inauguració de les jornades tant l'alcalde d'Aldaia, Guillermo Luján, com la regidora de Cultura, Empar Folgado, van destacar la figura de Fuentes en unes trobades al TAMA anomenades 'Textos, pretextos i contextos'. A l'auditori es van sentir reflexions de professionals i estudiosos de la música en forma de diàlegs sobre investigació artística, interpretació, innovació, programació i gestió cultural.

El musicòleg aldaier Francesc Valldecabres, investigador de la figura de Pasqual Fuentes i director del grup Música Trobada, ha realitzat la tasca d'estudi i recuperació de l'obra i vida de Fuentes. I ha estat ponent en aquestes jornades com a expert principal i estudiós del músic il·lustre del segle XVIII.

Parlant sobre recuperació d'obres, i estudi de músics històrics "A vegades trobem errors, dissonàncies, ritmes contradictoris... poden ser tal vegada errades de còpia o potser el compositor el va voler així. La nostra tendència és normalitzar les obres... però hem d'intentar comprendre el que va voler realment expressar l'autor."

Entre les ponències es va parlar també de patrimoni i de com un aniversari, com aquests 300 anys de Fuentes, és un bon pretext, per a anar acostumant l'oïda, educant audiències, "i treballant en el respecte al patrimoni i el dret a la cultura".

Destacats