Aldaia homenatja l'artista Juan Bau, veí de la localitat

Desenes d'aldaiers i aldaieres han assistit a l'acte inaugural de l'exposició "Juan Bau, estrela de l'èxit", que es podrà visitar fins a l'11 de gener

Guardar

Aldaia homenatja la figura del seu veí, el reconegut cantant Juan Bau
Aldaia homenatja la figura del seu veí, el reconegut cantant Juan Bau

El municipi d'Aldaia ha realitzat un homenatge en el matí de hui a un dels seus veïns més volguts i destacats, el reconegut cantant Juan Bau. La plaça de la Constitució reunia desenes de persones que no han volgut deixar passar l'oportunitat de retrobar-se amb un dels seus ídols.

La jornada ha comptat amb la presència del mateix Juan Bau, que ha estat acompanyat per l'alcalde la localitat, Guillermo Luján; la diputada de Cultura i regidora de Cultura a l'Ajuntament d'Aldaia, Empar Folgado; i Marga Alandete, directora adjunta de Música i Cultura Popular de l'Institut Valencià de Cultura.

Bau, visiblement emocionat, ha evocat els records "d'infantesa i adolescència, de la riuada, de les fàbriques de ventalls...", remarcant que "sempre ha presumit de ser aldaier". L'artista ha agraït a les autoritats locals, als seus familiars i amics i a tot el poble aquest homenatge.

L'alcalde Guillermo Luján ha incidit en què "Aldaia es defineix per tindre uns veïns i veïnes que treballen intensament, anant de la mà de la passió de la cultura, l'art i la música, bressol d'artistes de diferents disciplines que han deixat la seua petjada en la història del nostre poble, com Juan Bau, un dels aldaiers que ha traspassat fronteres".

Aldaia homenajea la figura de su vecino, el reconocido cantante Juan Bau
Juan Bau, durant el seu parlament

Per part seua, Folgado ha afirmat que "hui celebrem el retrobament somiat amb un artista únic". Per a la diputada i edil es tracta del "cantant de la melodia, el romanticisme i el sentiment, una icona innegable de la música espanyola i la balada", afirmant "amb vehemència i rotunditat" que "Juan Bautista Conca Moya és nostre, d'Aldaia, i ha portat el nostre nom per tots els racons del món".

Així mateix, Alandete ha mostrat la seua alegria per assistir a aquesta inauguració, ja que "el tòpic diu que vivim en una terra de músics, però també diu que som una terra de desmemoriats i no donats a reconéixer el treball dels nostres artistes, i l'exposició de hui és una mostra que els valencians i valencianes som capaços de mirar cap endarrere i gaudir de les obres dels seus veïns i veïnes".

Aldaia homenajea la figura de su vecino, el reconocido cantante Juan Bau
Exposició “Juan Bau, estrela de l’èxit”

"Juan Bau, estrela de l'èxit"

Després dels parlaments i el lliurament d'un record per part de l'alcalde a l'artista, s'ha procedit a inaugurar l'exposició "Juan Bau, estrela de l'èxit", una mostra en la qual es pot realitzar un viatge per la vida i la carrera de l'artista. Un retrat en paraules i imatges d'un personatge icònic i definitori d'una època, els 70, i un país, sent una de les veus més excel·lents de la història de la música pop espanyola.

L'exposició està instal·lada en l'Espai d'Art Plaça Major del Centre Gent Jove d'Aldaia i es podrà visitar fins a l'11 de gener de dilluns a divendres de 9 a 14 hores i de 17 a 21 hores.

A més, coincidint amb la celebració, en els pròxims mesos, dels 50 anys de l'inici de la carrera musical de l'artista, l'Ajuntament d'Aldaia editarà un catàleg sobre l'exposició hui inaugurada.

Arxivat a:

Destacats