Aldaia estrena nou web per a estar "més a prop" dels seus ciutadans

L'Alcalde ha ressaltat el nou portal pel seu paper comunicatiu i les "incomptables hores" de treball que l'han fet possible

Guardar

Screenshot_2020-01-10 Ajuntament Aldaia
Screenshot_2020-01-10 Ajuntament Aldaia

"És una nova finestra al món", ha assenyalat poc després de començar l'alcalde d'Aldaia, Guillermo Luján. Després de més de dos anys de treball, organitzat en diferents fases que han acumulat "incomptables hores de treball" per part dels funcionaris municipals, la població d'Aldaia, amb el suport de la Diputació de València, estrena pàgina web. "L'Administració Local serà pròxima, ja no sols físicament, també virtualment", ha assenyalat.

Al costat de Luján es trobava Laura Delgado, que ha recollit el testimoni de Sergio Gómez per a portar el web de l'Ajuntament d'Aldaia a la modernització. "A partir d'aquest moment ja està accessible el nou portal web. Una finestra a la nostra gent, de la nostra història, festa i cultura, però també una gran eina de gestió", ha ressaltat Delgado.

Segons ha senyalat la Regidora de Comunicació, el web inclou tanta informació "útil" i "completa" sobre cadascun dels departaments, que és com "si hi haguera diverses webs integrades en una". Assegura que la nova plataforma web passarà a ser una "part vital" de la localitat, perquè contindrà informació important com a avisos, farmàcies de guàrdia o agendes, però també el Portal de Transparència.

Tant Luján com Delgado han destacat el paper del web com a eina per a "facilitar la vida" dels ciutadans i ciutadanes de la localitat, gràcies a la posada en marxa de la Seu Electrònica. A través d'aquesta àrea, es podran realitzar gestions i tràmits de manera telemàtica. "Cada vegada més", ha afegit l'Alcalde. Així, això és una aposta, asseguren, per un futur que serà, cada vegada, més "digital".

El nou web municipal es compon de tres grans àrees; Transparència, Ajuntament i Seu Electrònica. En la primera, qualsevol persona pot accedir per a revisar, tal com obliga la Llei de Transparència nacional i autonòmica, tot el relatiu a despeses, inversions i contractacions de l'Ajuntament.

L'àrea d'Ajuntament és la que més informació comprén. Ací s'acumula l'actualitat de la localitat, al costat de la informació política, cultural... I també la Bústia Ciutadana. Gràcies a aquesta eina d'interlocució amb la ciutadania, qualsevol persona pot enviar les seues queixes o suggeriments perquè, assegura Delgado, siguen ateses i respostes. "I s'aniran desenvolupant més accions proactives", assegura la regidora.

La nova web, que "millora la comunicació entre la institució i la població", porta darrere el treball acumulat de molta gent. Encara que el pagament de la plataforma correspon a la Diputació, a la qual l'Alcalde ha agraït la seua labor de crear "sinergies entre les diferents poblacions", els funcionaris d'Aldaia han realitzat una "excel·lent labor" per a dur-la avant. Tots han fet un treball conjunt perquè les dades municipals, especialment les relatives a transparència, estiguen actualitzades i disponibles. Luján ha posat com a exemple del potencial en comunicació de la web un dels primers nuncis publicats, relatius a l'exposició en FITUR. Aldaia estarà present per a mostrar un element característic de la seua història i cultura: "Volem que els palmitos d'Aldaia siguen una referència mundial, una cosa del que estem orgullosos i que volem contar al món".

Destacats