Aldaia es converteix en centre de la promoció de nous estils artístics

L'IVC ha presentat al TAMA, amb la col·laboració de l'Ajuntament, sis espectacles 'exportables' per la Comunitat

Guardar

TAMA Aldaia IVC Carles Desfilis-3
TAMA Aldaia IVC Carles Desfilis-3

"Crec que això és símptoma de la vitalitat que té el sector cultural valencià", ha assenyalat Abel Guarinos, el Director General de l'Institut Valencià de Cultura (IVC). Valorava així l'alta presència -més de 60 d'uns 80 convocats- dels gestors, programadors i professionals dels espais escènics valencians. Una 'reunió' poc usual en la qual fan de públic i veuen, com el públic per al qual solen treballar, sis propostes artístiques "modernes" i "transgressores" que, amb sort, "s'emportaran' a les seues respectives localitats.

El hall del Teatre Auditori Municipal d'Aldaia (TAMA) està ple de cadires i un parell d'altaveus. Ací es realitzaran les dues primeres funcions, per a després passar per la porta de darrere, "com els artistes", a l'escenari. Es tracta de la primera vegada, encara que amb vocació de repetir-ho en un futur, que l'IVC reuneix els professionals d'aquesta manera: "Hui la dinàmica de treball és diferent, no hi ha assemblea... Gaudirem de sis representacions totalment diferents, en espais diferents i, també, molt poc convencionals".

Guarinos ha celebrat la "repercussió" que ha tingut la convocatòria, perquè la majoria han acudit: "Teníem certa expectació, perquè els programadors i gestors culturals ja tenen moltes obligacions en el seu dia a dia". Malgrat tot, la majoria han acudit a aquesta nova 'obligació', que ha començat amb l'actuació d'un artista local, Roberto, que reinterpreta el Lazarillo amb rap i dansa urbana.

Empar Folgado, la Regidora de Cultura de la localitat, ha volgut agrair als assistents que fan que "dia a dia", a les seues ciutats i pobles, "la cultura siga el centre": "En 2015, després de la crisi, déiem que els Serveis Socials feien molta falta, són la quarta pota... Però també ha de menjar l'ànima, i ací entra la cultura". Folgado ha agraït als assistents, als quals ha animat a gaudir dels sis espectacles de "teatre, circ i dansa" que, s'ha mostrat segura, tiraran avant.

Destacats