El Pressupost d'Alcàsser per a 2021 pal·liarà els efectes de la crisi de la Covid al municipi

Guardar

pleno
pleno

El Ple de l'Ajuntament d'Alcàsser ha aprovat el Pressupost municipal per a 2021, que ascendeix a un total de 7.311.585,15 €. Ha sigut aprovat amb els vots a favor de l'equip de Govern – 6 del PSOE i 1 de Ciutadans – més el vot de Compromís. El Partit Popular ha votat en contra. Així, els comptes municipals per a l'any vinent han tirat avant amb 8 vots a favor i 5 en contra.

«Es tracta d'un pressupost estable, fort i ajustat, que tindrà com a objectiu pal·liar els efectes de la crisi sanitària i econòmica provocada per la Covid-19, millorar el nostre poble i, sobretot, que ningú es quede arrere», ha explicat l'alcaldessa d'Alcàsser Eva Zamora.

D'aquesta manera, per a l'any vinent, els eixos principals del pressupost seran les polítiques socials i el reforç d'accions que faciliten les activitats als comerços, entitats i associacions del municipi. En aquest sentit, no només s'augmentarà la despesa social en un 15,5% arribant a una inversió de 505.173 €, sinó que, a més, s'augmentaran les partides de subvencions per a Esport i Cultura, així com les partides de neteja i desinfecció viària.

Així mateix, «s'implementaran les partides dedicades a polítiques d'Educació amb 759.559 €; Joventut i Persones Majors amb 155.418 €; Medi Ambient i Zones Verdes amb una partida de 226.591 €; Comerç i Promoció Econòmica amb 116.094 €; o Igualtat amb una inversió de més de 30.000 €, entre altres», ha assenyalat Zamora.

Una altra de les dades més destacades del Pressupost per a l'any vinent que, per primera vegada, estarà disponible des de l'1 de gener, és que es congelen tots els impostos i taxes, així com els salaris d'Alcaldia i el cap de Gabinet. A més, durant tot el 2021, tampoc es cobraran les taxes d'ocupació de la via pública amb taules i cadires, ni el del mercat ambulant municipal.

Finalment, al ple del mes de gener, l'Ajuntament aprovarà una modificació de crèdit, gràcies al romanent positiu líquid de més de dos milions d'euros, que aniran destinats a ajudes directes al comerç i persones autònomes, però també a la posada en marxa d'un Pla d'Ocupació Local; diferents inversions als carrers del municipi, com la renovació del paviment de les calçades, la canalització subterrània de les aigües pluvials o la millora de l'accessibilitat de les voreres; a la renovació de les instal·lacions municipals; i, finalment a la compra del Camp del Pla.

Destacats