Alcàsser celebra Sant Antoni aquest cap de setmana

La tradicional foguera, gastronomia i bon ambient t’esperen en aquesta localitat valenciana

Guardar

Hoguera de San Antonio
Hoguera de San Antonio

Arriba la festivitat de Sant Antoni Abat en la qual, segons marca la tradició, cada 17 de gener, l'Església realitza la benedicció dels animals, sense distinció. No obstant això, en les diferents localitats valencianes es preparen per a celebrar-la aquest cap de setmana.

Segons explica la història, Sant Antoni Abat, que va viure una vida austera, va descobrir la saviesa contemplant la naturalesa. D'aquesta manera, va adquirir el costum de beneir als animals, però també a les plantes. Després de la seua defunció, aquest sant va ser nomenat patró dels ramaders i protector dels animals domèstics.

Tanmateix, més enllà de la benedicció d'animals, cada localitat prepara diferents esdeveniments per a celebrar Sant Antoni Abat, entre els quals quasi sempre està present la famosa foguera.

AlcàsserI Alcàsser no anava a ser menys. Per això, demà, 14 de gener, a les 20.00 hores començarà, en la Plaça del Castell, l'encés de la foguera en honor a Sant Antoni. Així mateix, els assistents gaudiran de la degustació de carabassa rostida i mistela, així com de la preparació d'una barbacoa.

Aquest tradicional acte estarà amenitzat per la música de tabals i dolçaines, a càrrec de la Colla Guigirall, així com per la representació de balls populars de la mà del Grup Dansarrels.

Tradició, gastronomia i bon ambient s'uneixen per a fer-te gaudir d'una nit màgica a Alcàsser.

Destacats