A Alcàsser aposten per promoure l'ocupació juvenil

Amb el programa de Garantia Juvenil, accedir a una ocupació serà molt més senzill

Guardar

apple-1851464_1920
apple-1851464_1920

L'Ajuntament d'Alcàsser aposta pels joves de la localitat. Per aquest motiu, han organitzat, el pròxim 24 de gener a les 12.00 hores, en el Centre Social, una Jornada de Garantia Juvenil per a informar a tots els menors de 30 anys dels avantatges que ofereix aquest programa a l'hora d'accedir al món laboral.

Cursos de formació, pràctiques en empreses o ofertes d'ocupació individualitzades són alguns dels serveis dels quals podràs gaudir si t'inscrius en Garantia Juvenil. Una oportunitat perfecta tant per a reprendre els teus estudis, com per a trobar una ocupació que s'adapte a les teues habilitats.

A València Extra hem parlat amb Paqui Abella, Regidora d'Ocupació, Promoció Econòmica i Benestar Social de l'Ajuntament d'Alcàsser, que ens ha explicat tots els detalls del programa.

En què consisteix el programa de Garantia Juvenil?

El Sistema Nacional de Garantia Juvenil és un pla estratègic finançat per la Unió Europea, que va posar a la disposició del govern d'Espanya 1.887 milions d'euros per a atallar les elevades xifres d'atur juvenil a Espanya.La seua finalitat principal és que les persones joves menors de 30 anys aturades i que han finalitzat o abandonat els seus estudis, puguen rebre una oferta d'ocupació, de formació o pràctiques laborals individualitzada i de qualitat.

Així mateix, les empreses que contracten als joves inscrits poden aplicar-se bonificacions i reducció de despeses com a incentiu a la contractació.

Per què és important que s'apunten els joves?
És important perquè una vegada inscrits començaven a rebre informació personalitzada de pràctiques laborals, cursos de formació i ajudes a les quals poden accedir.

Un exemple de la seua importància actual és que per a participar com a alumne-treballador en els tallers d'ocupació juvenil subvencionats per la Generalitat Valenciana, s'exigeix estar inscrit en la Garantia Juvenil.

A més, rebre aquestes ofertes formatives i/o de treball, als nostres joves els permet trencar amb el decaïment que els provoca el portar molt de temps sense una ocupació. Poden recuperar una activitat diària i hàbits saludables. I també els afavoreix perquè podran ampliar els seus cercles socials, ja que en accedir a una d'aquestes ofertes, trobaren gent amb circumstàncies similars a les seues, tant per edat com per la seua situació laboral i interessos .

Quines facilitats tindran per a inserir-se en el món laboral?
En estar inscrit en el fitxer de Garantia Juvenil, el seu nivell de visibilitat augmenta de cara a obtenir un lloc de treball, ja que les empreses tenen accés al fitxer i poden consultar el registre de cadascun dels inscrits. De fet aquest pla estratègic contempla que les empreses que contracten a joves beneficiaris de la Garantia Juvenil perceben bonificacions i incentius a la contractació, per la qual cosa són la millor opció.

També es poden formar amb cursos de qualitat, ja que el catàleg formatiu està compost de Certificats de Professionalitat, títols homologats que permeten millorar el currículum i les possibilitats d'aconseguir ocupació. Aquests Certificats de Professionalitat incorporen pràctiques en empreses relacionades amb el curs, la qual cosa els permet obtenir experiència laboral i afermar l'aprés.

Quins requisits han de complir per apuntar-se?
Els requisits són tenir menys de 30 anys, estar aturat i no estar cursant estudis oficials, bé per haver finalitzat o bé per abandonat dels estudis iniciats. Apuntar-se és molt senzill: han d'accedir al Portal de Garantia Juvenil i punxar en la pestanya "Accés Joves".Amb la finalitat d'ajudar-los, l'Ajuntament d'Alcàsser a través de la Regidoria d'Ocupació, ens hem dirigit per carta a totes les persones joves d'Alcàsser per a facilitar-los la inscripció i resoldre tots els dubtes. Celebrarem una Jornada informativa el 24 de gener de 2017 a les 12 h en el Centre Social amb personal tècnic del SERVEF que explicarà els requisits i resoldrà tots els dubtes.
A més, Paqui Abella ha volgut afegir que 'des que la famosa crisi va assotar a Espanya en 2008, les taxes de desocupació han augmentat de forma impactant i sembla que no acaben de recuperar-se, sent especialment greu entre els joves menors de 30 anys. Aplaudim les mesures serioses que es comprometen a millorar l'ocupabilitat de la generació que de seguida haurà de prendre les regnes de la nostra societat. És una llàstima que aquest Sistema de Garantia Juvenil no haja tingut una important difusió des que es va iniciar en 2014. De fet en Alcásser, després d'un sondeig telefònic entre els nostres joves, detectem un desconeixement absolut d'aquesta mesura. Ens vam posar immediatament mans a l'obra perquè almenys els nostres joves estiguen ben informats i si podem convéncer-los per a inscriure's, encara millor'.

Arxivat a:

Destacats