La Societat Joventut Musical d'Albal rep el Premi Honorífic Poble d'Albal

Guardar

premio- pueblo- albal
premio- pueblo- albal

L'Ajuntament ha reconegut amb el Premi Honorífic Poble d'Albal a la Societat Joventut Musical (SJMA) per la seua contribució a la cultura, a través de la música, l'any que celebren el 90 aniversari des de la seua fundació. L'entitat té els seus orígens en el 1929, quan un grup de veïns aficionats a la música, van instaurar la Banda. En 1936, l'inici de la Guerra Civil va precipitar la seua dissolució i va ser en 1972 quan va ressorgir gràcies a l'esforç, entre altres, del seu president José Ramírez i Francisco Almudéver, professor de l'agrupació.

L'acte es va celebrar aquest dimarts a la Casa de Cultura i va estar emmarcat dins de les commemoracions que Albal ha organitzat amb motiu de la festivitat del 9 d'octubre. L'alcalde, Ramón Marí i el regidor de Cultura, David Ramón, van fer lliurament del guardó a l'actual President, Antonio Reinón i la musa de la música, Alejandra Capó, que una vegada en l'escenari van voler compartir-lo amb tots els homes i dones que han estat al capdavant de l'entitat i que van pujar per a celebrar l'homenatge: José Ramírez (el fundador), Francisco Sena, Ilde Hervás, Carmen Ferrer, Marina Puchades, Pepe Ferrer i Antonio Hernando. Marcelino Navarro va ser l'únic absent perquè ja ha mort.

L'alcalde va fer valdre el paper sociabilizador i cultural de la SJMA, així com el prestigi aconseguit, en els seus quasi cent anys de vida, i que ha sigut reconegut en diversos certàmens de la Diputació de València, "gràcies per haver-nos ajudat a fer poble, a amenitzar els nostres actes i a educar als joves, des de la música, part essencial de les nostres vides", va destacar. Per part seua, David Ramón, va reivindicar l'amor com a única forma democràtica de fer valdre a un poble, "sou una institució molt important que mereix aquest guardó", va dir.

El President de la SJMA va agrair del suport i la implicació del consistori, "que ens brinda la necessària assistència econòmica i material sense la qual no podríem tindre el prestigi que tenim, ni ser una entitat consolidada, referent i quasi centenària". Actualment, la Societat Musical d'Albal compta amb quasi 250 components, 140 alumnes repartits entre la seua Orquestra, Banda Infantil i Juvenil i la Simfònica que compta amb més d'un centenar de músics.

La Gala va comptar amb la presència de la corporació local i membres de la Societat Musical i va ser amenitzada pel Grup de Danses d'Albal La Murta i l'Escola Municipal de Teatre, amb l'espectacle "De la festa, la vespra", sota la direcció d'Amparo Oltra. Va ser una peça de teatre musical sobre el 9 d'octubre i la festa de Sant Donís.

Destacats