Albal connecta la futura estació amb el poble a través d'un nou vial

Guardar

nuevo vial a la estación albal
nuevo vial a la estación albal

L'arribada de l'estació de tren a Albal en uns dos anys, aproximadament, requereix l'adequació de l'entorn on es construirà per a fer més fàcil i còmoda la seua accessibilitat. Així, la setmana passada van començar les obres d'un nou tram de via urbana que connectarà el poble amb la futura estació de tren, des de l'avinguda Carlos Ferris. El nou vial serà de doble sentit, tindrà uns 200 metres de longitud i 18 metres d'ample, comptarà amb carril bici i tots els serveis urbans exigibles. El projecte compta amb un pressupost de 200.000 euros i ha rebut una subvenció de l'Institut Valencià de Competitivitat Empresarial (IVACE) de 119.000 euros, ja que compleix amb una doble funció, d'una part garantir l'accessibilitat a l'estació i d'una altra, millorar i modernitzar l'entrada al polígon industrial de la unitat d'execució UE14, tal com ha explicat l'Enginyer Municipal, Óscar González.

Les obres de l'estació ja han sigut licitades

L'ADIF (Administrador d'Infraestructures Ferroviàries) va fer pública fa unes setmanes l'adjudicació de la construcció de l'estació a l'empresa Lantania SL, amb un pressupost de 6.660.214 euros. El municipi governat per Ramón Marí aconsegueix així una reivindicació històrica, la de tindre un mitjà de transport públic que connectarà la localitat amb el centre de València en poc més de deu minuts. Una vegada iniciades les obres, l'estació estarà acabada en uns 18 mesos, abans que finalitze 2021.

El seguiment de les obres serà supervisat per la comissió sorgida del conveni que es va signar al febrer entre l'Ajuntament i l'ADIF tornarà a reunir-se el pròxim 13 de desembre, serà la segona trobada i el seu objectiu és continuar coordinant els terminis d'execució i el finançament del projecte. Aquest equip de treball està integrat pel primer edil, l'Enginyer municipal d'Obres Públiques, Óscar González, el Subdirector Territorial d'Estacions Aquest, Juan Bautista Cano i el Cap d'edificació de la mateixa delegació, Francisco Javier García.

Destacats