Toni Saura serà investit demà amb la seua majoria absoluta però amb cerca de "consensos"

El PSPV ha aconseguit a Alaquàs la majoria absoluta que va perdre en les eleccions locals de 2007

Guardar

Toni Saura
Toni Saura

La majoria absoluta monocolor a l'Ajuntament d'Alaquàs no es donava des de les eleccions municipals de 2007. Llavors, també era del PSPV. Toni Saura, després d'una legislatura governant en minoria i amb pressupostos, fins i tot, rebutjats, ha aconseguit de 9 a 11 els representants i, així, aconseguir la majoria absoluta: "Intuíem que anàvem a millorar, però no si tindríem majoria absoluta", confessa. Estan, assegures, molt "contents".

Saura creu que hi ha diverses raons per a explicar aquest nou assentament dels socialistes a Alaquàs: "Ha influït la tendència nacional de pujada, però crec que han tingut en compte el treball que hem realitzat aquests quatre anys". Creu, també, que l'"esforç" de canviar la cara visible de la candidatura ha sigut una cosa positiva. A diferència de la majoria de localitats de l'entorn, a Alaquàs s'ha renovat el principal alcaldable: Elvira García va donar pas a Toni Saura.

El que serà alcalde en unes hores ressalta que "amb un 72% de participació" el PSOE de Sánchez va aconseguir en la localitat 5.500 vots, mentre que en les eleccions del 26M, "amb un 60%", van aconseguir augmentar "fins als 6.400 vots".

Saura destaca que ara, per a governar, no els serà necessari els vots de les altres formacions, però caldrà "escoltar" als altres partits perquè, assegura, poden fer aportacions "molt valuoses". Recorda que "en 2015 i en 2018" les formacions, progressistes i de dretes, van votar en contra dels pressupostos i van complicar la governabilitat, una cosa difícil d'emular ara.

En les passades eleccions locals, el PSPV va aconseguir nou regidors. Encara que podria haver sumat suports amb Compromís o EUPV, amb tres i un representant, no es va aconseguir un pacte de govern i els socialistes van governar com a llista més votada.

Ara, encara que tinga majoria absoluta, assegura que escoltarà "les consideracions dels altres" i, sobretot, en les anomenades "qüestions d'estat" per a Alaquàs.

Destacats