Sanitat publica la licitació per a la reforma i ampliació del Centre Sanitari Integrat d'Alaquàs

Guardar

centro de salud
centro de salud

La Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública ha publicat en la plataforma de contractació la licitació per a la redacció del projecte i direcció de l'obra d'ampliació i reforma del Centre Sanitari Integrat d'Alaquàs per un import de més de 300.000 euros.

Les obra de millora d'aquest centre consisteix en l'ampliació del mateix en un 44% més d'edificació, així com reforma de les instal·lacions existents. Està previst que el cost de les obres ascendisca a més de 3,5 milions d'euros.

Durant aquest any es durà a terme la redacció i el desenvolupament de projecte, i està previst que les obres s'inicien en el segon semestre de 2021 amb l'objectiu de concloure l'any 2023.

El Centre Sanitari Integrat d'Alaquàs es va dissenyar per a atendre una població de 24.000 pacient, que amb el temps s'ha incrementat a més de 30.000 persones. Des de la Conselleria de Sanitat s'han dut a terme diverses millores dotant al centre de noves consultes i serveis assistencials, però requeria d'unes obres de millora i d'ampliació de la superfície del centre.

De fet, gràcies a aquestes obres el centre s'ampliarà en 1.092 metres quadrats més, per la qual cosa aconseguirà els 3.579 metres quadrats construïts i a més es reformarà part de l'edificació existent. Tot això es durà a terme una vegada hagen finalitzat els treballs d'ampliació, de manera que els serveis assistencials del centre es continuaran prestant durant el transcurs de les obres.

D'altra banda, l'ampliació permetrà crear nous espais sanitaris com és la creació d'una nova consulta de metge d'urgències en el PAC. A més, les consultes de medicina de família passaran de 10 a 17 consultes, i les consultes d'infermeria passaran de 5 a 7 consultes.

Finalment, es disposaran nous espais per a la Unitat de Salut Sexual i Reproductiva amb una consulta de sexologia, una de ginecologia, una consulta per a infermeria i un despatx de suport administratiu.

Destacats