Les festes d'Alaquàs comptaran amb una gran activitat en els seus punts violetes

Més de 30 voluntaris s'han sumat a la iniciativa dels punts violetes, i estaran en ells per a oferir suport i formació als interessats que per ells s'acosten

Guardar

voluntarios puntos violeta alaquàs
voluntarios puntos violeta alaquàs

El pròxim 31 d'agost comencen les Festes Majors d'Alaquàs, no obstant això, la present edició porta una nova cosa amb si: la instauració d'un Protocol d'actuació local contra la Violència cap a les dones. Aquesta iniciativa es realitzarà mitjançant l'engegada de diversos punts violetes, localitzats al llarg de tot el municipi, i en els quals les víctimes d'agressions sexistes o aquells que simplement vulguen informar-se sobre com reduir i evitar aquestes conductes masclistes.

'Els punts violetes estaran emplaçats en els esdeveniments amb major previsió d'assistents, sent aquests el Concurs de Paelles del dia 1 de setembre, el Festival Rock Alaquàs de l'1 de setembre i les Paelles de la Creu del 4 de setembre'.

El Protocol ha aconseguit reunir a 30 voluntaris, els quals estaran presents en els punts violetes. Comptant amb una formació especialitzada, s'encarregaran d'oferir informació i assessorament a aquells que així ho desitgen, a més, en el cas que siga necessària una intervenció, seran aquests els qui prendran el deure d'acompanyar a les víctimes de violència sexista als punts d'assistència que necessiten, la comissaria de policia local o el centre de salut, en el cas que hi haja lesions físiques.

Altres iniciatives contra les agressions sexistes

A part dels punts violetes, Alaquàs ha disposat altres dues iniciatives que cerquen transmetre missatges en contra de les agressions masclistes i sexistes. És per açò que les Festes Majors de la localitat valenciana comptaran amb el Concurs de Samarretes amb Mirada Violeta, en el qual el públic podrà dissenyar i, posteriorment, presentar a concurs les seues creacions amb missatges no sexistes; i la distribució de gots reutilitzables i reciclables, en els quals s'imprimiran per serigrafia eslògans anti sexistes, a més, per a fomentar el reciclat d'aquests, aquests tindran el cost d'un euro, quantia que li serà retornada al comprador si retorna el got després de la celebració.
Destacats