La societat d'Alaquàs rebutja la violència masclista

L'Ajuntament posa en marxa la campanya "Passos contra la violència de gènere"

Guardar

ayuntamiento alaquas 25n morado
ayuntamiento alaquas 25n morado

Ahir 25 de novembre es celebrava el "Dia Internacional per a l'eliminació de la violència contra les Dones", una jornada reivindicativa a la qual Alaquàs també es va sumar. Sota el lema "Passos contra la violència de gènere", els edificis municipals, centres de formació, col·legis i Instituts d'Alaquàs s'omplien de petjades amb missatges de denúncia, de futur i d'esperança.

Dies enrere es posava en marxa un programa d'activitats que començava el passat 19 de novembre amb la presentació del llibre "Historia de una mujer cualquiera: Estrella". A la Sala Xemeneia, al Castell d'Alaquàs i de la mà de Beatriz Castaño, Inspectora cap de Policia Nacional, coneixíem una novel·la on es relata un cas real de maltractament. La cita que va servir per a compartir experiències en la lluita contra la violència de gènere, va comptar amb la intervenció de l'Alcalde del municipi Toni Saura i la regidora d'Igualtat Elena Álamo que van donar pas a la taula de debat.

Durant la mateixa jornada també era inaugurada a la Sala dels Vilaragut la mostra fotogràfica ''No em toques el whatsapp'', promoguda per l'Institut Valencià de la Joventut i l'Ajuntament d'Alaquàs. Una iniciativa que va nàixer amb l'objectiu de sensibilitzar i conscienciar a la població més jove sobre l'ús del mòbil davant la violència de gènere. De bon matí es podia visitar a la Biblioteca Municipal Ausiàs March d'Alaquàs el punt d'interés amb la selecció bibliogràfica de lectures relacionades amb la violència de gènere. L'activitat continuava el dimecres 20 i divendres 22 de novembre. A la Casa de la Dona, prop de 50 dones participaven al taller de defensa personal impartit pel grup especialitzat de la Policia Local d'Alaquàs.

Dijous 21 de novembre a l'Avinguda Ausiàs March d'Alaquàs veïns i veïnes eixien al carrer per a sumar-se a la marxa cívica, un recorregut que va estar acompanyat de càntics per mostrar la repulsa cap a la violència que pateixen les dones a tot el món. La cita es completava amb la lectura del manifest protagonitzat pel Consell Municipal de les Dones i les associacions de dones del municipi, on es va recordar a totes les víctimes de la violència de gènere. Per tancar la cita, la façana de l'Ajuntament es tenyia de color violeta per mostrar l'adhesió a la lluita contra aquesta xacra. Prèvia a la marxa, a les 12 del migdia, a la porta de l'Ajuntament d'Alaquàs es procedia a fer lectura del manifest institucional.

La setmana venia acompanyada a més d'un reconeixement al nostre municipi. La Generalitat Valenciana premiava a Alaquàs per impulsar unes festes inclusives i no sexistes. L'alcalde del municipi Toni Saura i la regidora d'Igualtat Elena Álamo rebíen el guardó de mans de la Vicepresidenta del consell Mónica Oltra.

Alaquàs és un municipi protegit contra la violència de gènere, que es mobilitza donant els seus "Passos contra la violència".

Destacats