L’artista Lisa Rubin exposa al Castell d’Alaquàs

L’artista va estar acompanyada del seu pare, Edward S. Rubin, Premi Nobel de la Pau 2007, que va signar en el Llibre d’Honor d’Alaquàs junt amb l’Alcaldessa d’Alaquàs, Elvira García Campos

Guardar

exposición Lisa Rubin Castillo Alaquàs
exposición Lisa Rubin Castillo Alaquàs

El Castell d’Alaquàs va acollir el passat divendres 20 de gener la inauguració de l’exposició de Lisa Rubin, un collage ple de composicions inspirades en la naturalesa, la mitologia, la literatura, l’art sagrat, les civilitzacions i l’art prehistòric. L’acte va comptar amb la presència de l’Alcaldessa d’Alaquàs, Elvira García Campos, el regidor de Cultura, Toni Saura i la Regidora de Medi Ambient, Diana Muñoz.

En la inauguració es va destacar l’originalitat d’esta obra a través de la qual l’artista reflexiona i s’expressa sobre la vida en imatges amb multiplicitat de significats. Lisa Rubin, de mare valenciana i pare nordamericà, combina les dues cultures en els seus treballs. Actualment viu a Barcelona i treballa principalment amb collage, creant composicions belles, provocatives, i gracioses que s'inspiren en la mitologia i en les seues pròpies experiències de vida. La maternitat, la mortalitat, i el sexe són alguns temes que entren en joc, encarnats per històries, personatges i paraules.

El collage és un mitjà que li permet la llibertat d'explorar molts temes, però alhora ella és fidel a la seua creença que l'art es pot fer amb qualsevol tipus de material. La seua obra és summament simbòlica, cada component té una o mes funcions alegóriques. S'inspira en la literatura i la història; en particular tenen una enorme presència els grans personatges femenins de la mitologia.

La mostra es pot visitar fins el 18 de febrer a la sala La Nova del Castell d'Alaquàs.

Un Premi Nobel a Alaquàs

Una de les visites més especials presents en l’acte d’inauguració va ser la del pare de l’artista, Edward S. Rubin, Premi Nobel de la Pau 2007, qui, acompanyat per l’Alcaldessa d’Alaquàs, va signar en el Llibre d’Honor d’Alaquàs.

Catedràtic d’Enginyeria i Política Pública de la Carnergie Mellon University (Estats Units), és considerat un dels experts mundials en la lluita contra el canvi climàtic i va ser guardonat el 2007 pels seus treballs de defensa de les fonts d’energia naturals i ecològiques com l’alternativa més viable.

Destacats