Ja és possible recórrer el Castell d'Alaquàs des de qualsevol lloc del món

Una nova eina informàtica permet la seua visita digital en '3D'

Guardar

Castell Alaquàs 3d
Castell Alaquàs 3d

A la Web del Castell d'Alaquàs, a l'apartat "Monument" ja es troba disponible per als usuaris i usuàries de la xarxa una nova eina per poder recórrer les diferents estades del monument mitjançant la tecnologia 3D. Es tracta d'una innovadora proposta que, a través de la tecnologia Google Street View, permet la representació virtual d'espais reals.

Aquesta iniciativa arriba de la mà de Javier Ballester, fotògraf de prestigi internacional, acreditat per Google i veí d'Alaquàs. Durant la seua trajectòria professional, Javier Ballester ha viatjat per tot el món per tal d'aconseguir les millors instantànies, ara el seu treball se centra en el Castell de la localitat d'Alaquàs. El fotògraf ha realitzat aquesta donació al poble perquè aquell que ho desitge puga gaudir i conéixer les peculiaritats del nostre Castell declarat Monument Històric-Artístic i Bé d'Interés Cultural. Una labor per a la qual ha sigut necessari l'ús de càmeres de tecnologia tridimensional i més de 200 panoràmiques.

A més, actualment s'està treballant en una eina paral·lela, Matterport 3D Showcase, que permetrà incorporar junt amb el vídeo 3D, enllaços, fotografies, àudios i material explicatiu en diverses llengües (castellà, valencià, anglés i llengua de signes).

Aquesta proposta ve a completar el ja consolidat Museu Virtual d'Alaquàs (MUVALQ) al que també es pot accedir mitjançant la Web del Castell. Aquest espai ofereix una visió diferent dels monuments i edificis emblemàtics del nostre poble. El Castell, les seues peces arqueològiques i altres edificis de gran valor històric son actualment estudiats i observats des de diferents punts de vista.

Iniciatives totes elles per a donar a conéixer el nostre patrimoni històric i artístic. Una herència que hem d'estimar i preservar.

Destacats