Igualtat reconeix a Alaquàs amb el Premi de Festes Inclusives i No Sexistes

Guardar

correfocs alaquas
correfocs alaquas

La Vicepresidència i Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives ha entregat el Premi de Festes Inclusives i No Sexistes, en la categoria d'entitats locals de més de 20.001 habitants, a l'Ajuntament d'Alaquàs.

Aquest Consistori ha sigut premiat per l'impuls d'accions encaminades a promoure la igualtat de gènere, com el concurs de samarretes no sexistes 'Dissenya la teua samarreta amb mirada violeta'.

Així mateix, s'han impulsat accions de visibilització de les dones, com l'exposició 'Nosaltres les escriptores', presentació de llibres escrits per dones i activitats esportives que destaquen a les dones.

Xarrades sobre videojocs des d'una perspectiva de gènere, la creació d'un racó violeta a la biblioteca municipal o la cerca de la paritat en el festival de rock han sigut unes altres de les iniciatives que han fet a Alaquàs mereixedor del premi.

La directora general de l'Institut Valencià de les Dones, María Such, ha felicitat el Consistori pel treball realitzat per a "fomentar la celebració d'unes festes locals i populars igualitàries, promoure actituds no sexistes i crear espais lúdics que garanteixen el respecte a les dones".

Així mateix, ha manifestat la seua satisfacció per "el bon acolliment que han tingut els guardons en aquesta primera convocatòria, la qual cosa és un indicatiu del treball conjunt que s'està fent amb les entitats locals per a aconseguir una societat cada vegada més igualitària en tots els àmbits, també el lúdic".

Such ha assenyalat que un total de 27 entitats locals de la Comunitat Valenciana han optat en la primera edició en alguna de les 4 categories d'aquests premis. D'elles, 17 corresponen a la província de València, 6 a la de Castelló i 4 són entitats locals de la província d'Alacant.

En concret, en la categoria de projectes presentats per entitats locals de més de 20.001 habitants han concorregut un total de deu localitats.

Totes elles han acreditat comptar amb un pla d'igualtat en els seus municipis i han posat en marxa projectes per a promoure la igualtat de gènere en les seues festes, ja siguen locals o d'una altra índole, amb especial recalcament en l'erradicació de continguts discriminatoris, per a contribuir a la ruptura dels estereotips de gènere.

Igualtat i no violència

La directora general ha explicat que, amb aquests premis, la Conselleria vol "reconéixer de manera pública i visible als municipis que desenvolupen projectes que promoguen la igualtat de gènere en les seues festes, propicien la participació de les dones en condicions d'igualtat i estimulen l'eliminació de qualsevol forma de discriminació i de violència contra les dones".

"Es tracta de premiar les festes que contribuïsquen a promoure la realització de festes igualitàries i bandejar idees discriminatòries i la desigualtat entre homes i dones entre la població", ha afegit.

També pretén crear espais lúdics dins de l'àmbit festiu que garantisquen el respecte, el principi de no discriminació de les dones, promovent una cultura inclusiva, amb la finalitat de salvaguardar a les dones de qualsevol agressió sexista o forma de violència basada en el gènere, reforçant el missatge de rebuig social i institucional a la violència en l'entorn festiu i d'oci.

Destacats