Alaquàs ret homenatge a José Vicente Pallardó

El veí ha sigut nomenat recentment Mestre Internacional d'Escacs

Guardar

IMG_0388
IMG_0388

El Ple de la Corporació Municipal d'Alaquàs que s'està celebrant al Saló de Plens del consistori ha començat amb un emotiu reconeixement a l'esportista alaquaser i jugador d'escacs José Vicente Pallardó. Un homenatge amb el qual s'ha volgut posar en relleu el treball, la dedicació i la llarga trajectòria d'aquest jugador que ha aconseguit nombrosos triomfs i que al mes de setembre de 2019 aconseguia el títol de Mestre Internacional.

Durant aquesta mateixa vesprada, José Vicente Pallardó era rebut per l'Alcalde d'Alaquàs Toni Saura amb qui ha compartit impressions. A més, l'Alcalde ha volgut felicitar-lo personalment per l'obtenció d'aquesta recent distinció i per la seua dedicació i trajectòria de promoció de l'esport a Alaquàs.

José Vicente Pallardó ha dedicat gran part de la seua vida a aquesta modalitat esportiva, de fet va ser als 6 anys quan es va iniciar a aquest apassionant món. Amb 16 anys va aconseguir el títol de Mestre Fide. Prompte iniciaria la seua faceta docent dins de l'escola del Club Escacs Alaquàs.

Entre els triomfs aconseguits, al seu currículum figura el segon lloc al Campionat Autonòmic Llampec en 2018, Copa Campions de 2017 o el primer lloc en l'Autonòmic Absolut. Durant els seus primers anys en competicions, va ser campió d'Espanya sub-10 (1998), cinc vegades campió autonòmic (1996-2004) i guanyador de la Copa d'Espanya d'Escacs Sub-12 (1999-2000).

En el termini col·lectiu, Pallardó porta 10 anys d'èxits en els escacs des que en 2009 va formar part de l'equip que va guanyar el campionat autonòmic de primera amb el club d'Alaquàs i tres anys després, amb el col·lectiu de Silla també va aconseguir guanyar l'autonòmic Comunitat Valenciana. En 2012 i 2013, va formar part de l'equip que va guanyar el Campionat d'Espanya de segona divisió amb el Club d'Escacs de Silla. Els seus grans triomfs per equips han sigut amb el club de Paterna on va aconseguir el segon lloc en el campionat d'Espanya 1a Divisió (2018), el primer en el Campionat d'Espanya 2a Divisió, en aquest any, i el primer al Campionat Autonòmic en 2017, 2018 i 2019.

La cita es succeeix just un dia abans de la visita al municipi del Gran mestre Internacional d'escacs i campió del món durant una dècada, Anatoli E. Kárpov.

Destacats