Alaquàs ofereix un curs per a formar als seus xiquets i xiquetes en la importància de jugar

El curs s’impartirà entre febrer i abril i les inscripcions estan disponibles en la web del Servei de Formació del Professorat

Guardar

curso importancia juego
curso importancia juego

Hi ha una alguna cosa més important per a un xiquet o xiqueta que jugar, experimentar amb l'entorn immediat? Els cursos de formació per a docents de la Generalitat Valenciana tenen com a eix la idea que no hi ha gens més rellevant per als xiquets que la curiositat. Per això, ha posat a disposició un curs sobre este tema.

Entre el 13 de febrer i el 10 d'abril d'enguany s'impartirà el curs "Espais i materials sensorials i de joc" oferit pel Cefire de Torrent. Coordinat per María Ángeles Chana Fernández, es caracteritza per la seua novetat i la necessitat de generar atenció en els docents per a posar en pràctica els materials a disposició. Els tipus de joc, la funció no autoritària del professor, els joguets i granadures per a estimular els sentits del tacte, la vista, el olfacte, etc. són els pilars fonamentals d'este curs que cerca sensibilitzar als encarregats de la criança i l'educació fora de casa.

Pensat per a docents que treballen amb xiquets en l'etapa d'aprenentatge de 0 a 6 anys, instrueix sobre la necessitat de distingir el soroll de la veu i, al seu torn, del so, la melodia, el ritme i per descomptat la música. També en la consideració de l'espai, la interacció amb ell, les dimensions a través de l'entorn proper i la distinció dels llocs on acollir-se.

A més, amb la visita programada als espais específics de joc, este inspirador curs cerca motivar als docents perquè els reconstruïsquen i els transformen d'acord a les necessitats dels xics i xiques que, en conseqüència, potenciaran la generació d'idees i la realització de jocs originals. Així, el curs no solament implica que els xicotets experimenten sensacions, sinó que al mateix temps puguen crear dinàmiques pròpies per a interactuar amb els seus companys i companyes.

El termini d'inscripció finalitza el pròxim 5 de febrer i la formació s'impartirà tots els dilluns durant tres hores diàries en el CEIP González Gallarza d'Alaquàs.

Destacats