Alaquàs es plena de rock

La localidad valenciana puso banda sonora a sus calles con la celebración del XXIV Festival de Rock d’Alaquàs

Guardar

festival rock alaquas
festival rock alaquas

El passat 1 de setembre es va dur a terme un dels principals esdeveniments de música rock del nostre país, el Festival de Rock d'Alaquàs. El festival s'ha convertit ja en identitari del millor rock espanyol i en un referent nacional. Localitzat en el parc de la Sequieta i amb entrada gratuïta, el festival d'enguany ha presentat una cartellera variada.

Encapçalant el cartell de la present edició, els grups Corizonas, Sexy Zebras, Udol Atòmic, Cors Elèctrics i Leya & The Gentlemen van protagonitzar la nit més rockera de la localitat. Tal com s'anunciava en el programa, el grup de blues Freya & The Gentlemen obria la vetlada amb la seua actuació a les 22 hores de la nit. Després d'açò, van anar els valencians Corazones Eléctricos els qui van prendre el relleu. Els valencians van aprofitar la pujada a l'escenari per a presentar el seu nou primer disc, homònim al nom del grup, el qual ha collit grans valoracions i ha fet les delícies de la crítica. En finalitzar l'actuació, els van succeir Corizonas, grup sorgit de la col·lisió d'Arizona Baby i Los Coronas, i que són, actualment, una de les majors promeses del rock nacional.

'Els madrilenys van llançar el passat any el seu tercer disc, “La Polla”, en el qual tornen a les seues arrels després d'una època de música comercial. “Apredimos mall d'aqueixa situació i vam saber que no era el que volíem”, confessaven'.

El rellotge estava pròxim a les 2 de la matinada quan va ser el torn de Sexy Zebras. El trio madrileny, un dels grups de rock més controvertits de la nostra música es va pujar a l'escenari per a donar un concert als trasnuitats espectadors. Tanmateix, els assistents a l'esdeveniment no es van anar sense abans gaudir de l'actuació d'Aullido Atómico, banda que porta en actiu des de 2010 i que s'ha fet un buit en el rock nacional. Finalment la vetlada va acabar poques hores abans de l'eixida del sol, tancant així una edició més del Festival de Rock d'Alaquàs.

El festival va acollir més que rock

'Els Punts Violeta han sigut la major novetat. S'han situat en llocs d'alta concentració de gent jove per a sensibilitzar sobre la les agressions sexistes'.

A part del gran acompanyament musical, els assistents al FRA (Festival de Rock d'Alaquàs) també van poder gaudir d'alguns serveis nous. Entre aquestes novetats destaquen la posada en funcionament dels Punts Violeta, emplaçaments per a evitar agressions sexistes i conductes sexistes en les festes de les diferents localitats de València.

A açò se li sumisca l'habilitació d'un espai en el qual es van instal·lar diferents food trucks perquè els assistents pogueren menjar, i un altre espai destinat a la gent amb mobilitat reduïda. A més, l'esdeveniment també va comptar amb una zona de música remember dels anys 80, per als més nostàlgics.

Destacats