Vinalesa reedita el pacte del progrés entre PSPV i Compromís

Javier Puchol del Partit Socialista serà l'alcalde de Vinalesa a partir del proper dissabte

Guardar

PacteGovern2019
PacteGovern2019

Els resultats de les eleccions municipals de 2019 a Vinalesa ho van deixar clar: el Partit Socialista continuarà governant a la ciutat. Malgrat guanyar les eleccions, els socialistes es quedaven a un regidor d'arribar als 6 necessaris per a la majoria absoluta, que cobririen amb el suport de Compromís i els seus 2 escons.

Alba Cataluña ha sigut l'alcaldessa de Vinalesa per part del PSPV, i ara es converteix en la número 2, per a donar pas a Javier Puchol, que serà elegit com l'alcalde de la localitat per a la pròxima legislatura aquest mateix dissabte. El PSOE porta en el comandament de Vinalesa des de 1999, amb Julio Martínez Blat com a número u.

Coalició "per a un govern estable i de progrés a Vinalesa"

Puchol ha admés a València Extra que des del PSPV valoren de forma molt positiva els resultats de les passades eleccions i s'ha mostrat molt content d'haver aconseguit un regidor més en l'hemicicle, i d'haver reeditat el pacte amb Compromís. Totes dues formacions, que ja van governar juntes en la legislatura passada, van valorar molt positivament la seua experiència conjunta, tornant a apostar per "sumar esforços perquè Vinalesa tinga un govern estable i de progrés". "Aquest pacte garanteix un govern estable que permetrà treballar per l'interés general i la cohesió social", ha afegit Javier Puchol, futur alcalde de Vinalesa.

Per part seua, també hem parlat amb Víctor Muñoz, portaveu de Compromís per Vinalesa i el futur tinent d'alcalde, qui també fa una valoració molt positiva dels resultats: "no solament ens hem mantingut, sinó que hem guanyat vots", encara que no els suficients per a pujar de regidors, significa que tenen més confiança del poble.

Amb la majoria ampliada, el pacte entre el PSPV i Compromís es reforça a Vinalesa i governarà els pròxims quatre anys en el municipi. Quant a la repartició de les àrees del nou govern, el PSPV assumirà Comerç i Promoció Econòmica, Administració, Hisenda i Transparència, Joventut i Igualtat, Festes, Esports, Benestar Social, Majors i Sanitat, Educació, Obres, Serveis i Manteniment. Compromís serà l'encarregada de les àrees de Cultura i Promoció del Valencià, Participació i Sostenibilitat, Transició Energètica i Horta.

Destacats