Un centenar de veïns de Benicolet i Tavernes Blanques visiten la Diputació de València

L'activitat forma part del programa cultural Açò és la Dipu, amb rutes que inclouen explicacions històriques i arquitectòniques dels edificis que componen la Diputació i el seu entorn

Guardar

aco-es-la-dipu-benicolet-y-tavernes-blanques_foto-mpazos
aco-es-la-dipu-benicolet-y-tavernes-blanques_foto-mpazos

Un centenar de veïns i veïnes de les localitats de Benicolet i Tavernes Blanques han visitat aquest dijous els edificis de la Diputació de València, acompanyats per la diputada de Benestar Social, Mercedes Berenguer, com a part del programa cultural Açò és la Dipu.

Al costat de les regidores de Serveis Socials de Tavernes Blanques, Rosa Baixauli, i de Cultura de Benicolet, Rosa Canet, la diputada de Benestar Social ha recordat que la Diputació representa a tots els ciutadans i ha posat en valor el ric patrimoni de la institució provincial. “La nostra cultura a voltes és la més desconeguda, i per a estimar-la i cuidar-ho cal conéixer-la”, ha assenyalat.

Els visitants han recorregut les instal·lacions de la institució provincial, coneixent el funcionament de la Corporació que la pròpia diputada els ha presentat. “La Diputació té un ric patrimoni, que gràcies a l'exposició ‘Memòria de la modernitat’ està recorrent les comarques valencianes, acostant-se a la ciutadania”, ha destacat.

Precisament, fins al pròxim 15 d'octubre es podrà visitar en la primera planta del Palau de la Scala la mostra ‘Coneix la Diputació’, que també està recorrent les comarques valencianes de la mà del programa ‘La Diputació a les comarques’. Així mateix, la diputada ha assenyalat la importància de mantenir una vida activa i saludable “a través d'activitats com aquesta per a fer que la vostra vida siga més feliç”.

 

Una ruta històrica i institucional

El component cultural del programa Açò és la Dipu és el factor dominant en aquestes visites, que arranquen en el carrer Navellos i tenen com a parades els palaus de Batlia i l'Escala, els jardins de l'antic Hospital General de València, el Centre Cultural la Beneficència i l'Institut Valencià d'Audiofonología (IVAF).

Així, els participants tenen l'oportunitat de conèixer la història i el funcionament de la Diputació com a institució, les característiques arquitectòniques dels edificis que componen la seu principal, situada en la plaça Manises, i descobrir alguns aspectes de la història de València i el seu centre històric, des del segle XV fins ara.

Amb aquesta iniciativa, des de l'àrea del Benestar Social de la Diputació “volíem que la gent coneguera l'entorn històric dels edificis que componen la Diputació, explicant quan es van fer, en quin context i amb quina finalitat, i després, lògicament, que conegueren el seu interior”, ha explicat Mercedes Berenguer. Les visites continuaran tots els dilluns, dimarts i dijous fins al final del mes de novembre.

Destacats