Les eleccions municipals de Tavernes Blanques deixen al PSOE com a vencedor

Mari Carmen Marco (PSOE) haurà d'optar per pactar o governar en minoria

Guardar

TAVERNES BLANQUES
TAVERNES BLANQUES

Després de l'escrutini de les urnes, la ciutadania ha decidit que qui ha guanyat les eleccions a Tavernes Blanques ha sigut el Partit Socialista. Així ho reflecteixen els resultats de les eleccions municipals de Tavernes Blanques de 2019, que posen, així al PSOE com primera força política de l'ajuntament després d'aconseguir 1.994 vots.

Els resultats de 2015 van mostrar un poble molt divers quant a opinions polítiques. En concret, les urnes van posar com a guanyadora a Mari Carmen Marco, del PSPV, després d'aconseguir 4 escons amb 1.550 vots. No obstant això, el PP va obtenir 1.411 suports i altres 4 escons, per la qual cosa va haver-hi un empat molt renyit. En tercera posició va quedar ACERT-Compromís, amb 3 escons i 1.039 vots, i Sí Se Puede i Ciutadans van aconseguir 1 escó cadascun, amb 520 i 497 vots a favor respectivament. Finalment, Marco es va erigir com a alcaldessa després d'arribar a un acord amb ACERT-Compromís.

Ara, després de conéixer els resultats de les eleccions de Tavernes Blanques, tot apunta al fet que Mari Carmen Marco (PSPV) tornarà a revalidar el càrrec com a alcaldessa de la localitat, en aconseguir 6 regidors. D'aquesta manera, tindrà dues opcions o pactar amb Acert-Compromís per a aconseguir eixa majoria absoluta, o bé optar per un govern en minoria, ja que la suma entre PP, Ciutadans i Vox, que per primera vegada entra al govern de Tavernes Blanques, no aconseguirien superar al partit socialista.

Resultat eleccions municipals Tavernes Blanques

  • PSOE: 6
  • PP: 4
  • Acert-Compromís: 1
  • Cs: 1
  • Vox: 1
Destacats