Descobreix tot un món d'art

Visita el Museu Lladró, situat a Tavernes Blanques, i aprén tot el que sempre vas voler saber sobre l'art de la porcellana

Guardar

galeria-8
galeria-8

Tavernes Blanques té en la seua localitat el bressol de la porcellana feta art. Si bé és cert que la porcellana Lladró va nàixer en la veïna població d'Almàssera, és a Tavernes Blanques on té la seua casa des de fa molts anys. I no solament la fàbrica que exporta estes belles figures a tothom sinó que té el seu Museu Lladró on es pot admirar l'art d'estes figures, a més de visitar la fàbrica i conéixer part dels seus secrets si es concerta una visita a través dels llits que expliquen en la seua pròpia web.

Egaleria-4n poc més d'hora i mitja, el visitant pot gaudir d'una inoblidable experiència guiada a través dels experts amb tot el material audiovisual necessari per a entendre el procés de creació de les figures de porcellana. Cada any s'acosten a les instal·lacions de Tavernes Blanques més de 15,000 persones que a més de conéixer per dins este món pot adquirir in situ figures de Lladró.

El procés artístic de creació no solament és inspiració sinó que, sobretot en les quals reflecteixen altres cultures, també hi ha un gran treball de documentació. A partir de les idees l'escultor realitza un esbós en fang que passarà pel Comité de Creativitat per a ser reproduït en escaiola i donar lloc així al primer motle del qual sorgiran els definitius que donaran vida a la figura de porcellana. És tan cuidada l'elaboració que per a una figura de grandària mitjana es pot necessitar de 15 a 20 motles i en els més complexos pot arribar a necessitar uns 300.

galeria-1Una vegada obrada la màgia i la figura està reconstruïda, es dóna pas a la decoració gravant la peça amb els delicats motius que li donaran el seu aspecte final. És en este moment quan es dota d'expressió als rostres perfilant els detalls i posteriorment es pinta la figura per a després envernissar-la i dotar-la del característic acabat de les 'figuetes' de Lladró. Una vegada acabada pansa per una vertadera prova de foc que la farà brillar en tota la seua esplendor. La figura passarà prop de 24 hores en el forn a més de 1300 °C que farà de la figura una peça d'art única i exclusiva.

Els germans Lladró (José, Juan i Vicente) van aconseguir allà per 1953 crear en la seua casa d'Almàssera les figures de porcellana que avui dia es poden trobar per tot el món i en les ubicacions comercials més glamuroses. La de Tavernes Blanques és l'única fàbrica de Lladró en el món pel qual tota la producció ix d'esta factoria que tot aquell que ho desitge pot visitar. Aquells que s'acosten podran comprovar que més que una fàbrica és un centre d'artesania en la qual els complexos processos de creació de la porcellana es converteixen en les mans dels artistes Lladró en vertader art que contemplar. Però no solament t'enamoraràs de les figures sinó que Lladró també són llums, espills, pitxers, jocs de te, joies... T'animes a enamorar-te?

Destacats